Nem volt biológiám középsuliban,de az egyetemhez emelszintű biosz kell,és magam kéne behoznom. Miből áll? Elmélet,tehát tanulható, vagy van esetleg más is amit tudnom kell?
A biosz tanulható nem kell más hozzá csak szorgalom, de persze van olyan része is amit előbb megkell érteni mint megtanulni
Annyival tudsz magadon a tanuláson kívul segíteni esetleg, hogy olyan iskolába mész majd érettségizni belőle, ami nem erős szinten tanítja
ott valszinuleg elnézőbbek
2018. jan. 30. 22:24
2/7 anonim válasza:
A neten megtalálod a követelményeket, én ezek kinyomtattam és e szerint haladtam. A panemsulis könyvet, a treffortos és Mándics Dezső munkafüzetét használtam, nekem ez bevált. Az pedig teljesen mindegy, hogy milyen középiskolában szóbelizel, hiszen a vizsgáztató tanárok is más iskolákba vannak beosztva, ergó nem annak a sulinak a tanárai vizsgáztatnak. Egyébként tényleg jól tanulható az anyag, szerintem tipikusan az a tárgy, amiből jó kis ábrás-rajzos jegyzeteket lehet készíteni, így jobban megmarad a dolog. És az ismétlésre mindíg szánj időt, akár minden témakör után, hidd el RENGETEGET számít.
2018. jan. 30. 22:59
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Igyekszem majd. A tanulással nincs gondom,ha megérteni,megjegyezni kell dolgokat,csak a matek meg a számolással akadok el néha.Azért nem értettem miért annyira nehéz a biológia,hiszen amikor én tanultam még nem volt atomtudomány,csak sokrétű.
2018. jan. 30. 23:04
4/7 anonim válasza:
Egyetlen egy számolós része van, a populációgenetika és a genetika, de kb csak százalékot kell tudni számolni. Ha megérted az anyagot akkor biztosan nem lesz gond ezzel sem.
2018. jan. 31. 06:40
5/7 anonim válasza:
Nem nehéz, csak tömény. Nálunk sok könyvben lévő apróbetűs dologra kérdeztek rá, de semmi rejtett meg becsapós kérdés. Célszerű ábrákkal tanulni, jobban megmarad. Nézd meg a korábbi érettségiket, abból látni fogod, mennyire nehéz vagy könnyű.
Sulit nem tudsz választani emelten, szóval az első fsságot ír. Nem, mintha nem egységes lenne a javítókulcs. Aki meg szerintem írt egy 80% körüli emeltet, annak a szóbeli már meg sem kottyan. Nagyon alap témák voltak. Nekem azt hiszem, a vérképződés és a szén körforgása. Szóval nem kell túlmidlsztifikálni.
2018. jan. 31. 11:54
6/7 anonim válasza:
Nem nehéz, ha időben leülsz tanulni (plusz folyamatosan ismételsz), és ha van motivációd.
2018. jan. 31. 14:47
7/7 anonim válasza:
Nem csak populációgenetika és genetika számolás szokott lenni, sőt, ritka, hogy csak az van. Lásd pl.:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!