Mi az esélye a Magyarországon működő egyetlen Állatorvostudományi Egyetemre való bekerülésnek az alább írtakkal?
Régebben megfogalmazódott már bennem hogy állatorvos szeretnék lenni, persze a szorgalom nem mindig teremtett megfelelő táptalajt ennek, valamint az iskolaválasztás sem volt megfelelő.
Ma beszéltem két öregebb állatorvossal, akik azt mondták hogy eleve ki van zárva hogyx egy falusi, vidéki, középiskolás tanuló bekerüljön, arra hivatkozva hogy a hallgatók nagy része külföldi, a magyar hallgatók döntő többsége pedig az "elit pesti gimnáziumokból" kerül ki.
Nekem ez nagyon úgy hangzik mintha a pontokon kívül
sajnos az "előélet" is számításba kerülne.
No.
Dél-magyarországon tanultam egy középiskolában, majd technikus tagozatot végeztem.
Ez még a régebbi rendszerben volt, 2015-ben érettségiztem, szakmából nem, hanem választott tantárgyból ami nálam az informatika lett.
Az év végi eredményeim szerint:
3. év vége:
Matematika 4
Irodalom 5
Nyelvtan 5
Történelem 5
Angol 5
Fizika 5 (választott term. tud.)
4. év vége:
Matematika 4
Irodalom 5
Nyelvtan 5
Történelem 5
Angol 5
Fizika 5 (választott term. tud.)
Nekünk még választott term.tud. tárggyal számolták a pontjaink, azóta ez sajnos változott, nem tudom rám a régi vagy az új rendszer vonatkozna.
Az érettségi:
Matematika: 74%
Angol nyelv: 95%
Magyar nyelv és irodalom: 90%
Történelem: 74%
Informatika (VÁLASZTOTT): 84%
Követelmény az emelt szintű biológia illetve kémia érettségi is:
Biológia: 85%
Kémia:84%
Biztos az én inkompetenciám de még a pontjaim sem tudom melyik rendszer szerint, és hogy kellene számolni.
Ebben kérnék s3gítség3t, illetve a fent írt "előélet" témával kapcsolatban.
Ami neked számít a felvételhez, az csak a két emelt szintű érettségi. Szép is lenne, ha valaki azért nem mehetne mondjuk orvosira, mert a középiskolája hátul van a rangsorban... És mivel ahogy mondod, öregebb állatorvosokkal beszéltél, sokminden változhatott azóta, hogy ők egyetemre jártak. Ha minden így lenne, ahogy mondják, hogy fordulhatna elő, hogy kapásból tudok 5 Békés megyei embert, akiket mostanában vettek fel? :) Pedig sehol nincsenek az iskoláink a rangsorban...
Viszont az tény, hogy bár a felvételinél csak a végső százalék számít, lehetséges, hogy ha gyengébb minőségű oktatásban részesültél, akkor jobban meg fogsz szenvedni az ottani tárgyakkal. De ez már csak szorgalom kérdése véleményem szerint. Az állatorvosi semmiféleképpen nem könnyű; lehet, hogy néhányan lépéselőnyben vannak, mert tanultak bizonyos dolgokat már gimiben, amit mások nem, de szerintem csak a te szorgalmadon múlik, hogy teljesítesz.
Ha jól számolom 448 pontod van:)
Az ez évi ponthatár 432 pont volt.
Hogy hogy nem jelentkeztél ebben az evben?
Idén megpróbálok javítani, de köszönöm!
Tényleg félek hogy a középsulim akadályozna, de jó hallani az ez ellen szólókat!
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem felesleges javitanid! Ennyi ponttal meg a Semmelseis általanos orvosi karra is felvennének!
Add be a jelentkezésed februarban mindenkeppen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!