Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi az esélye a Magyarországon...

Mi az esélye a Magyarországon működő egyetlen Állatorvostudományi Egyetemre való bekerülésnek az alább írtakkal?

Figyelt kérdés

Régebben megfogalmazódott már bennem hogy állatorvos szeretnék lenni, persze a szorgalom nem mindig teremtett megfelelő táptalajt ennek, valamint az iskolaválasztás sem volt megfelelő.

Ma beszéltem két öregebb állatorvossal, akik azt mondták hogy eleve ki van zárva hogyx egy falusi, vidéki, középiskolás tanuló bekerüljön, arra hivatkozva hogy a hallgatók nagy része külföldi, a magyar hallgatók döntő többsége pedig az "elit pesti gimnáziumokból" kerül ki.

Nekem ez nagyon úgy hangzik mintha a pontokon kívül

sajnos az "előélet" is számításba kerülne.

No.

Dél-magyarországon tanultam egy középiskolában, majd technikus tagozatot végeztem.

Ez még a régebbi rendszerben volt, 2015-ben érettségiztem, szakmából nem, hanem választott tantárgyból ami nálam az informatika lett.

Az év végi eredményeim szerint:

3. év vége:

Matematika 4

Irodalom 5

Nyelvtan 5

Történelem 5

Angol 5

Fizika 5 (választott term. tud.)

4. év vége:

Matematika 4

Irodalom 5

Nyelvtan 5

Történelem 5

Angol 5

Fizika 5 (választott term. tud.)

Nekünk még választott term.tud. tárggyal számolták a pontjaink, azóta ez sajnos változott, nem tudom rám a régi vagy az új rendszer vonatkozna.

Az érettségi:

Matematika: 74%

Angol nyelv: 95%

Magyar nyelv és irodalom: 90%

Történelem: 74%

Informatika (VÁLASZTOTT): 84%

Követelmény az emelt szintű biológia illetve kémia érettségi is:

Biológia: 85%

Kémia:84%

Biztos az én inkompetenciám de még a pontjaim sem tudom melyik rendszer szerint, és hogy kellene számolni.

Ebben kérnék s3gítség3t, illetve a fent írt "előélet" témával kapcsolatban.

2017. dec. 6. 14:18
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Megtudhatom hogy számoltál?
2017. dec. 8. 21:18
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Osszeadtam az évvégi jegyeidet es megszoroztam 2-vel= 96 pont

Érettségieid átlaga= 83 pont

Biosz+kémia=84+85=169 pont

Többletpontok= 2 emelt kiatt 2×50=100pont

96+83+84+85+100=448 pont

Duplázással pedig (biosz+kémia)=(84+85)×2=338pont +100 pont(többlet)=438pont

Remelem igy érthető:)

2017. dec. 8. 22:30
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Remélem igazad lesz!
2017. dec. 8. 23:21
 14/20 anonim ***** válasza:
50%

Csak a pont számít, azt a felvételi rendszer (mert nem emberek teszik be azt egyetemre az embereket,hanem gyakorlatilag a gépek számolják ki, hogy kik a legjobbak, ők bekerülnek) nem nézi, hogy hova jártál, mennyi idős vagy, vagy hogy három kezed van-e. :)

Ha megvan 440 pontod, akkor gyakorlatilag ha nem cseszed el a jelentkezét, akkor 99%, hogy felvesznek.

2017. dec. 11. 00:21
 15/20 anonim ***** válasza:
23%
Ilyen százalékokkal és jegyekkel bármelyik orvosira bejuthatsz Magyarországon szerintem, nem kell hozzá javítanod... ne félj nem számít, hogy melyik középsuliból jöttél... csak a pontjaid a fontosak (amik nagyon jók) :-)
2017. dec. 26. 17:34
 16/20 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a bátorító szavakat!
2017. dec. 27. 00:50
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj kérdező, de elég nagy butaság, hogy azt hiszed bátrki nézi, hogy melyik középsuliba jártál. Őket az érdekli, hogy milyenek a képességeid, amit ebben a rendszerben a felvételi pontjaid alapján határoznak meg! A céljuk a legtöbb pontosok felvétele, nem az hogy "csak elitgimiseket" vegyenek fel. Az az ég világon semmit nem jelent.

És hogy lehet, hogy nem jelentkeztél eddig? Ha nem vettek volna fel, akkor is ugyanott lennél, mintha nem jelentkeztél volna. Így tényleg nehéz az életben elérni valamit, ha meg se próbálod!

Add csak be azt a jelentkezést, amint csak lehet!!!!

PS: Természetesen mindenkire a JELENLEGI szabályok érvényesek a pontszámításnál, Eduline.hu-n van online-kalkulátor.

2017. dec. 27. 09:25
 18/20 anonim ***** válasza:

Jelentkeztél végül?

Ha igen akkor ne izgulj be fogsz kerülni ;)

2018. márc. 3. 07:26
 19/20 anonim ***** válasza:
Na végül jelentleztél? Ha jössz, akkor szeptemberben ott találkozunk. :)
2018. jún. 23. 08:50
 20/20 anonim ***** válasza:
Na felvettek vagy felvettek?
2018. aug. 31. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!