Ti hogyan éltétek meg, hogy korábban kitűnők voltatok, egyetemen meg megszenvedtek a kettesért is?
Úgy, hogy reálisan néztem a helyzetet.
Az anyag 10x annyi lett, a vizsgák/zh-k 1000x nehezebbek, mint egy tz.
Emellett rájöttem, hogy kb. senkit sem érdekel az, hogy miből hanyas lettem.
Rosszul. Nem voltam lelkileg felkészülve rá, idegileg kikészültem, félévkor kibuktam és mentem passzív félévre. Elvégeztem két OKJ-t, lett jól fizető stabil állásom. Munka mellett újra nekiestem a felsőoktatásnak, ez alkalommal levelezőn; egy-két tárgy kivételével jeles és jó jegyekkel zártam mindent, a diplomámban is jelesek vannak (szakdoga, védés).
Mostani tudásommal már máshogy csinálnám. Nálam az egyik probléma az volt, hogy programozásra mentem egy olyan gimnáziumból, ahol a német nyelv volt az elsődleges. Tehát hiányoztak az alapok. Mindemellett még a hozzáállásom sem volt megfelelő - hoztam a gimnáziumban jól bevált mentalitást. Tudatlan voltam. Ha gimi után mentem volna rögtön OKJ-ra, ott megszerzett tudás már jó alap lett volna az egyetemhez. Na de így is jó lett a végeredmény :)
Nem tudom, engem a szüleim b@ßtattak mindig, hogy micsoda szégyen, hogy bukok, hiába lesz meg utàna. Mindenről be kell számolni. Úristen nincs meg a féléved, micsoda szégyen a bukdácsolás, hányadik osztályba jársz????
Gimiben is ez volt minden sz@rnak elhordtak, hogy hogy mertem 4,7-4,8-as átlagot produkálni. Miért nem ötös, miért nem 100 %.
Még 40 fokos lázzal is be kellett járnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!