Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ugyanazon az egyetemen egyszer...

Ugyanazon az egyetemen egyszerre két szak nappalin - mik a tapasztalataitok?

Figyelt kérdés

Jöhet saját, haver, testvér stb. sztorijai is.

Én most végeztem el egy 460-as szakon az első félévet, és a harmadiknál felvennék egy 6+0 (igen, 6+0) féléves kiegészítő szakot, ugyanazon az egyetemen, bár másik karon, de ugyanazokban az épületekben. Mik a kilátások, mik az esélyek, mik a tapasztalataitok ilyesmivel kapcsolatban? (Nem írok konkrétumokat, mert ez egy általános kérdés)

2018. jan. 21. 17:11
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nem egészen a kérdéshez kapcsolódik, de ez számodra is hasznos lehet:

"Én most végeztem el egy 460-as szakon az első félévet" - Ebből úgy hangzik, mintha a szak nehézségét a pontszámmal akarnád reprezentálni. Ezt ne tedd. Vannak bőven olyan szakok, ahova 450 pont környéki a ponthatár és gyakorlatilag minimális tanulással el lehet végezni (konkrét példát nem mondok, mert abból csak a sértődés van). És vannak olyan szakok, ahova elég a 280 pont is, mégis kb. vért izzad az ember mire végigtolja (pl. informatika szakok bármelyike).

Ezt azért is írom, hogy ha a másodikként választott szakodat ne ez alapján akard meg belőni, hogy bírnád-e vagy sem.

2018. jan. 21. 17:23
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Egyik barátnőm kezdte el másodéves jogászként a pszichót... Nálunk elég sok, kiscsoportos (10-15 fő) gyakorlat van, így nagyon szépen be lehetett osztani, meg a szomszéd utcába járt jogra, szóval nem volt vészes neki átmenni... A tárgyakat tudtommal fel tudta venni ütközés nélkül, legalábbis a ráépülőseket. A vizsgaidőszakban viszont elkaszálták, rengeteg vizsgája lett így, össze-vissza volt ütközéssel, átfedéssel, nagy mennyiségű is volt az anyag itt is, ott is... Nem sok tárgya sikerült, pontosabban a jogosakat megcsinálta, a pszichót meg otthagyta...

Gyógypedes is van a szakunkon, ő alapszak végén, harmadévesként kezdte a pszicho alapot, de mivel direkt készült erre (felvette a legtöbb harmadévre ajánlott tárgyát másodévben), gond nélkül tudja a kettőt párhuzamosan vinni, meg sok tárgyat el is tudott ismertetni.

Mérnök ismerősöm a mesterszakot végzi egy gazdasági alappal együtt, elvileg sikeresen.

Hiába írod, hogy általános, sajnos a dolgok szakonként nagyon különbözőek lehetnek. Más nálunk, ahol szellősebbek a szorgalmi időszakok és van pár komolyabb feladat év közben, mint egy olyan szakon, ahol tömve vagy házival, vagy épp nincs semmi dolgod, cserében vizsgaidőszakban vagy lekötve. Más egy olyan szak, ahol megszokott a 8-10 vizsga és más az, ahol inkább 3-4 van...

2018. jan. 21. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!