Milyen a jogász képzés a Debreceni Egyetemen?
Szia! Én ugyan személyesen nem jártam oda, de jót hallani róla. Nyilvàn nem egyszerű, de elég színvonalas a képzés, csak jót hallottam róla. Egyetemibélet is jó. Meg ezért most ne utazzak 200 km-ert, mert ez van a csak a közeledben. Amúgy ezt a sorrendet szokták mondani:
ELTE ÁJK
SZTE ÁJK
PTE ÁJK
PPTE
Debrecen
Széchenyi Győr
Károli
Szia! Én itt tanulok, jelenleg IV. éves joghallgatóként. Szerintem teljesen korrekt, magas színvonalú az oktatás, nagyon sok (számomra legalábbis)érdekes szabadon választható tárgy közül választhatsz, és az ott szerzett tudást esetleg kamatoztatni is tudod, természetesen a kötelező tárgyakon kívül. Mindemellett lehetőséged van kutatni egy számodra kiválasztott témát, arról előadást tartani intézményi vagy nemzetközi színvonalú konferenciákon, cikkeket, publikációkat írni.
Továbbá nagy előny szerintem, hogy félévenként lehet ösztöndíj pályázatokat benyújtani - kizárólag a vidéki jogi karokon van erre lehetőség - melynek meghatározott összege 2018-tól emelkedett 300 ezer Ft-ra.
Remélem nagyjából tudtam segíteni, ha van még kérdésed írd meg nyugodtan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!