Jogász képzés Szegeden vagy Debrecenben?
Szia! Bár lehet kicsit későn válaszolok, hátha tudok segíteni akár másoknak akik később tévednek ide :) Én idén végeztem a Debreceni ÁJK-n nagyon szerettem, és a rengeteg törvényszöveg magolás ellenére jó szívvel gondolok vissza az itt eltöltött 5 évre. Szerintem nagyon jó oktatóink voltak.. kiváló szaktudással, gyakorlati tapasztalatokkal, rengeteg lehetőség volt a fejlődésre, illetve szerintem mindenki talált legalább 4-5 vagy ennél sokkal több olyan szabadon választható tárgyat, ami külön érdekelte de a kötelező tárgyakba már nem fért be. 5 év alatt több mint 15 országos vagy nemzetközi szintű konferencián, és versenyen vettem részt, köztük OTDK is, és több alkalommal helyezést is elértem. Ezeket az oktatóim nélkül nem hiszem, hogy egyedül eltudtam volna érni. Ezeknek a szakmai teljesítményeknek köszönhetően számos ösztöndíjat nyertem (IM kiválósági, köztársasági, ÚNKP stb. összesen több mint 2M Ft). Valamint már 4. évesen elkezdhettem dolgozni egy irodában (munkabérrel!) ahova a végzés után azonnal fel is vettek, úgyhogy a szakmai teljesítményeknek köszönhetően nem volt probléma az elhelyezkedéssel.
Nyilvánvaló, hogy egy ELTE, vagy Pázmány diplomával nem versenyezhet egy DE vagy SZTE, de ha nagyon akarod ki tudod hozni magadból a maximumot. Én a SZTE-re nem jártam, a DE-t viszont tudom ajánlani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!