Szerintetek tul sokat kell teljesitenie ma a diakoknak?
Amit tanulniuk kell, az lófütty. Semmi, nyista, zero. (Egy valamirevaló egyetemen tanult valamirevaló szakán egy tárgynál többet kell megtanulni/megérteni, mint az érettségi tárgyak összes tudása a 4 év alatt.)
Az már más kérdés, hogy túl sok órájuk van. Ezáltal későn érnek haza és akkor is már fáradtak (na meg 8-10 óra után kinek van kedve még otthon is tanulni, nem mintha kéne, ha az órán figyelnek).
Az óraszám egyértelműen sok, bizonyos tárgyakból túl sokat kérnek, de az általános tudás (NEM arra gondolok, hogy hogy kell egy csekket feladni vagy olvasd el a szerződést mielőtt aláírod stb., mert ez józan ész, hanem a jelenlegi törzsanyag részeire), amit később használni kellene tudni meg az általános műveltséghez kellene, elkeserítően kevés - gondolok itt egy érettségire, ami középszinten legtöbbször abszolút nevetséges, de egyes tárgyakból emelt szinten sem valami nagy kihívás.
Rosszul van összerakva az anyag. Szinte mindenből kevesebb kellene DE! azt a kevesebbet jobban el kellene mélyíteni. Viszont egy nyelvet érettségiig mindenkinek meg kellene középszinten tanítani.
Napi 6 óránál nem lenne szükség többre (faktokkal, készségtárgyakkal együtt), a középiskolában pedig több otthoni feladatot lehetne adni.
Én 3 éve érettségiztem, azon az évfolyamon, akik még pont megúszták a mindennapos tesit, közmunkát és hasonló hülyeségeket...
Nehéznek éreztem, de utólag azt gondolom, teljesen rendben volt a tananyag mennyisége. Csak én voltam (vagyok) túl stresszelős típus, mindenből maximálisan akartam teljesíteni. Aki ilyen, mint én, annak tényleg nehéz.
Viszont ezek a plusz feladatok, amiket behoztak utánunk, szerintem elképesztő nagy baromság... Húgomnak is van, hogy 7-től fél 4-ig kell bent lennie, és az óráinak a fele tök értelmetlen... Nekünk is még utolsó évben éneken meg rajzon kellett rohadni, ahol nem is csináltunk semmit, csak vártuk az óra végét. A tanár is tudta, hogy semmi értelme, senki nem akart művész lenni közülünk, arra már rájöttünk volna 14 éves korunk előtt. :D
Szóval szerintem ezekkel van elrontva a rendszer. A hasznos órákra meg már sokszor hulla fáradtan, lestrapálva esik be a diák... és még tanuljon otthon is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!