Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek tul sokat kell...

Szerintetek tul sokat kell teljesitenie ma a diakoknak?

Figyelt kérdés
Olvastam egy facebook post alatt a kommenteket, es meglepodve tapasztaltam, hogy sokan ugy gondoljak, hogy amennyit a mai diakoknak kell tnaulnia az teljesen atlagos, normalis, teljesitheto. Nekem szemely szerint nincs gondom vele, en kituno vagyok, a 9 orst is tulelem nyavogas nelkul, nem tuntetek holnap vagy ilyesmi, de amit kernek az egyertelmuen tul sok szerintem, es furcsanak talalom hogy mennyien gondoljak ezt normalisnak. Ha valaki ezen a velemenyen van kifejtene nekem hogy mi az allaspontja? Probalom megerteni, es ha esetleg valakinek arra van kerdese hogy szerintem miert tulterhelo azt is meg tudom valaszolni.

2018. jan. 18. 18:16
 1/4 anonim ***** válasza:
50%

Amit tanulniuk kell, az lófütty. Semmi, nyista, zero. (Egy valamirevaló egyetemen tanult valamirevaló szakán egy tárgynál többet kell megtanulni/megérteni, mint az érettségi tárgyak összes tudása a 4 év alatt.)

Az már más kérdés, hogy túl sok órájuk van. Ezáltal későn érnek haza és akkor is már fáradtak (na meg 8-10 óra után kinek van kedve még otthon is tanulni, nem mintha kéne, ha az órán figyelnek).

2018. jan. 18. 18:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az óraszám egyértelműen sok, bizonyos tárgyakból túl sokat kérnek, de az általános tudás (NEM arra gondolok, hogy hogy kell egy csekket feladni vagy olvasd el a szerződést mielőtt aláírod stb., mert ez józan ész, hanem a jelenlegi törzsanyag részeire), amit később használni kellene tudni meg az általános műveltséghez kellene, elkeserítően kevés - gondolok itt egy érettségire, ami középszinten legtöbbször abszolút nevetséges, de egyes tárgyakból emelt szinten sem valami nagy kihívás.

Rosszul van összerakva az anyag. Szinte mindenből kevesebb kellene DE! azt a kevesebbet jobban el kellene mélyíteni. Viszont egy nyelvet érettségiig mindenkinek meg kellene középszinten tanítani.

Napi 6 óránál nem lenne szükség többre (faktokkal, készségtárgyakkal együtt), a középiskolában pedig több otthoni feladatot lehetne adni.

2018. jan. 18. 18:25
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én 3 éve érettségiztem, azon az évfolyamon, akik még pont megúszták a mindennapos tesit, közmunkát és hasonló hülyeségeket...

Nehéznek éreztem, de utólag azt gondolom, teljesen rendben volt a tananyag mennyisége. Csak én voltam (vagyok) túl stresszelős típus, mindenből maximálisan akartam teljesíteni. Aki ilyen, mint én, annak tényleg nehéz.

Viszont ezek a plusz feladatok, amiket behoztak utánunk, szerintem elképesztő nagy baromság... Húgomnak is van, hogy 7-től fél 4-ig kell bent lennie, és az óráinak a fele tök értelmetlen... Nekünk is még utolsó évben éneken meg rajzon kellett rohadni, ahol nem is csináltunk semmit, csak vártuk az óra végét. A tanár is tudta, hogy semmi értelme, senki nem akart művész lenni közülünk, arra már rájöttünk volna 14 éves korunk előtt. :D

Szóval szerintem ezekkel van elrontva a rendszer. A hasznos órákra meg már sokszor hulla fáradtan, lestrapálva esik be a diák... és még tanuljon otthon is...

2018. jan. 18. 19:12
 4/4 A kérdező kommentje:
Egyetertek mind a harm valaszoloval. Es igen annyira nem kellene sokat tanulni kesobb biztosan tobbet kell majd, csak mindig az van hogy van 2-3 nap, amikor mindenbol TZt irunk, es ugy hogy par nappal elotte mondjak meg, hetvege sincs, eselytelen valasztani kell hogy mire keszulsz, vagy femtmaradsz ejszakankent (en az utobbit szoktam azert jok a jegyeim). Es tudom hogy elore be kell jelenteni meg hogy nemlehet 1 nap csak 3 TZ, de hiaba dobalozok a jogaimmal, amelyik tansrno/tanarur atrakna a dolgozstot ugyis megszivatna az osztalyt nehezebb kerdesekkel. D elejet valahol ez is jo hogy mar ilyenkor felkeszitenek ra hogy milyen lesz a vizsgaidoszak xd. Es igen a sok kra abaj altalaban, mert ha 16:30ig iskolaban vagyok legjobb esetben hazaerek 17:00ra, es akkor tanulok 0:00-1:00ig. Es ezzel nekem nincsenek gondjaim egyenlore, mert en feladtam a sportot, es az egyeb hobbijaimat a jo jegyek erdekeben. De azok sz osztalytarsaim akik nem, ok tenyleg lehet hogy az orszag egyik legnevesebb gimnaziumaban vannak de akkor is 2essel-3assal lesz tele a felevijuk.
2018. jan. 18. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!