Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A két tanítási nyelvű osztályo...

A két tanítási nyelvű osztályokban végzett diákoknak KÖTELEZŐ két tantárgyból a célnyelven érettségizni?

Figyelt kérdés

2016. szept. 10. 22:24
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hali!

Nálunk úgy van, hogy ez opcionális. Ha két tantárgyból a célnyelven érettségizel, és emeltezel a célnyelvből sikeresen - ami 60%-tól amúgy 5-ös - akkor felsőfokú nyelvvizsgát kapsz automatikusan.

2016. szept. 10. 22:27
 2/8 A kérdező kommentje:
Én is hasonlót hallottam. :)
2016. szept. 10. 22:28
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én sajnos úgy tudom, hogy kötelező, nem mondhatod, hogy te inkább magyarul érettségizel, nyelvből meg elég a középfokú. Csak a tanulói jogviszony után, azaz legkorábban ősszel, de akkor a végzés évében ugyebár kiesel a felsőoktatásból...
2016. szept. 29. 12:32
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőt valószínűleg félretájékoztatták, bánatára.

Van egy kormányrendelet, amely egységesen szabályozza az érettségit az egész országban, ez : [link]

Az 53. §-t olvassátok el a (3) bekezdéstől kezdve. Bizony kötelező, az előző mondja jól. Csak a tanulói jogviszony megszűnése után lehet választani.

2016. szept. 29. 20:28
 5/8 anonim ***** válasza:

De azt nem irja, hogy emelten kötelező, ahogy egy valaszado irta.

(4) A két tanítási nyelvű érettségi vizsgán

a)307 a kötelező idegen nyelv vizsgatárgy a célnyelv,

b)308 a célnyelven tanult vizsgatárgyak közül legalább kettőből - annak valamennyi tételéből - célnyelven kell vizsgázni,

c)309 a célnyelven folyó írásbeli vizsga idejét az írásbeli vizsga minden - időben elkülönülő - összetevője esetében huszonöt százalékkal meg kell növelni,

2016. okt. 6. 23:29
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem senki nem írta, hogy kötelező az emelt. Nagyon helyesen, hiszen nem kötelező.
2016. okt. 7. 19:28
 7/8 anonim ***** válasza:
De, a harmas, es neki adtatok igazat.
2016. okt. 9. 16:22
 8/8 anonim ***** válasza:
Ennek fuss neki még egyszer, hogy mire mondta.
2016. okt. 9. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!