Mesélne nekem valaki a Pécsi Orvosi Karról?
Nem orvosis, de Pécsről származó egyetemista, elsős orvosis ismerőseim vannak, szerintük végig nagyon feszített a tempó, rendszeresen kell tanulniuk, hogy ne veszítsék el a fonalat a tananyagban. Amire panaszkodtak az az anatómia, biofizika, orvosi kémia.
Közösség: minden héten van kari buli (Medikus Csütörtök), nemek aránya kiegyenlített, nagyon sok külföldi hallgató (közel-keleti arab, távol-keleti, iráni, afrikai).
Lakhatás: kolesz pár utcányira van, albérletből rengeteg van az ÁOK környékén és elfogadható árban vannak (budapestiekhez képest :\ ), főleg egyetmisták laknak arrafele.
Tömegközlekedést jónak mondanám, csak buszok járnak, de egész Pécset behálózza a rendszer és az utóbbi években rengeteget javítottak rajta.
Sport: ÁOK-tól egy köpésnyire van az egyetem campusa, ahol atlétikai pálya, fedett sportpálya, uszoda stb van, de egyébként köpésnyire van 3-4 edzőterem is :)
Remélem tudtam segíteni, ha kell, a pécsi dolgokban tudok még válaszolni :D
Szia!
Én ott vagyok ötödéven, nagyjából hasonlókat tudok írni, mint az előző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!