Normális az, hogy egy 8 éves gyerek a predikatív szószerkezetről tanul?
második osztály, nyelvtan...
én most vagyok nyolcadikas, és úgy emlékszem, hogy 7.-ben említettük csak!
felháborító!
Székesfehérvár, Vasvári Pál Ált. Isk.
1etértek veled (kérdező)
Én most vagyok hetedikes. Mi is most tanuljuk.
"Addig hogy elemeztél mondatokat?"
NEM ELEMEZTÜNK MONDATOKAT! :P
Ezt is olyan felesleges dolog tanítani, melyet az élet tanít meg, VAGY nem használunk sosem.
Lásd ágrajz :s
nem az atommagról tanul....
ez egy alap dolog. inkább örülj neki.
Érdekes kérdés, mindkét fiam Zsolnai programban tanul, ugyanabban az iskolában. A nagyobbiknál kissé meglepődtem, amikor találkoztam ezzel a fogalommal a tananyagban. Én akkor úgy éreztem, hogy talán korai idegen szavakat tartalmazó nyelvtani kifejezésekkel tömni a srácok fejét alsó elején, de benne volt a tananyagban, megtanultuk.
Azután a kisebbik fiamnál a tanító szájából hallottam, hogy Zsolnai program ide vagy oda, ők el fognak térni a tantervtől, mert szilárd meggyőződése, hogy alsó tagozatban nem nyelvészeket képeznek, hanem a fő feladat, hogy a gyerekek megtanuljanak helyesen írni, olvasni.
Én a magam részéről az utóbbi véleményt érzem magamhoz közelebb állónak a tananyag hangsúlyait illetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!