Egyetemen már tényleg minden gyerek laptoppal jár előadásra?
Igen, kb. az első két hétben. Annyi idő alatt még a legnehezebb felfogásúak is rájönnek, hogy jegyzetelésre teljesen alkalmatlan a laptop. Még ha vakon gépel is az ember, az első ábránál meg van lőve, új programot kell indítani, megrajzolni, beilleszteni, addigra a csoport már sokkal előrébb jár.
Kell gép, mert pl. vizsgákat interneten tudsz fölvenni, de becipelni, hacsak nincs valami speciális indok, amiért kell, teljesen felesleges.
Ja, azt hittem anno én is, hogy majd de jó lesz, meglesz az órai anyag gépen. Na ezt már ott bebuktam, hogy vagy a komplett anyagot vagy a vázlatát felteszik alapból ppt formában. Első esetben innnentől kezdve be se jártam, mert olvasni magamtól is tudok,második esrtben meg könnyebbb volt füzetbe jegyzetelni és abból tanulni plusz mellé nézni a könyvet.
Olyat meg könyörgö ne írj, hogy minden gyerek laptoppal jár, mert agygörcsöt kapok, az már nem gimi, hogy "minden gyerek" járjon oda.
Nálunk szintén senki. Sőt, a legtöbb tanár szerintem nem is engedné, mert 95%-ban csak a játék menne rajta.
Egyszer emlékszem, hogy rá is szóltak egy hallgatóra, hogy tegye el a gépet, ha unatkozik menjen ki.
De óraközi szünetekben van aki használja, nem egyszer én is becipelem magammal. Az órák közötti 1-2 óra szünetben nem mindig megyek vissza a kollégiumba, mert oda-vissza lenne 1 óra, ha azonnal jönne a busz,d e ugye ez nem így van. 30 perc ottlétért meg nem utazok 1 órát...
Jól el lehet tölteni ezt az időt beadandók gyártásával például.
Idén péládul projektmunkát kellett elkészítenünk 3-an. Egyik srác 60 km-re másik 35-re lakott én meg kollégiumban. A közös munkát csak úgy tudtuk megoldani, hogy összeültünk az egyetemen, és ott laptoppal dolgoztunk.
Emellett tényleg szükséges a laptop, mert minden ügyet csak számítógépen lehet elintézni. A legtöbb tanár már power pointot vetít, azt kinyomtatni iszonyatos költség , tehát gépről tanulod meg. És nálunk a jegyzetek nagyrésze is fent van neten PDF-ben vagy .doc fájlban.
Meg a hallgatói rendszer is is internetes ugye, ott meg sokszor számít hogy könynen elérhető legyen. Én pl. már 2 napja vadászok most egy helyet egy vizsgára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!