Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tanár szeretnék lenni gimnáziu...

Tanár szeretnék lenni gimnáziumba, mit kell tegyek?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok az Amerikanisztika szakon Erdélyben. Valószínű, hogy csak itt fogom elvégezni a mesterszakot is, Romániában. Itt, a törvény szerint, amikor valaki beiratkozik egy alapszakra/mesterszakra, ahhoz hogy tanár legyen, párhuzamosan el kell végezzen egy modult ami által lehetünk tanárok. Ennek két szintje van. Amikor egy diák elvégzi az alapképzését és ennek a modulnak az első szintjét (a BA-t), akkor taníthat a 8-ik osztályig. Ha mesterszakon folytatja a második szintet is, akkor taníthat gimnáziumba, illetve már egyetemen is.

Olvasgattam a magyar törvényeket és láttam, hogy ahhoz hogy lehessek angol tanár Magyarországon, kell nekem egy alap és egy minor tantárgy. Nálunk is van ilyen, de alapjában lehetek angol tanár, anélkül, hogy legyen minorom, nem annyira kötelező. Mivel amerikanisztikát nekem csak az Angol nyelv és kultúra van, minor nélkül.

Hogyan tudnám megoldani a problémámat anélkül, hogy kelljen még egy egyetemet végezzek? Milyen hivatallal vehetem fel a kapcsolatot, amely tudná adni tájékoztatást?

Azt is olvastam, hogy tanárokban nagy hiány van, és akkor reménykedtem, hogy nem muszáj legyen akkor minorod is, de a törvény az törvény.

Bármilyen javaslatot meghallgatok és előre is köszönöm a válaszokat!

2017. dec. 3. 17:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Olvasgattam a magyar törvényeket és láttam, hogy ahhoz hogy lehessek angol tanár Magyarországon, kell nekem egy alap és egy minor tantárgy.

Akkor még olvasgass, mert ez nem a tanárképzés.

2017. dec. 3. 17:16
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A tanárképzés Magyarországon évek óta osztatlanná vált, ma már nem tudsz alapképzés + mesterképzés kombinációval tanárrá válni, kizárólag az egybeolvasztott 5 éves tanárképzésre lehet jelentkezni. Itt szakpárt kell választani. Hogy a te végzettséged elfogadható-e itthon, arról az Oktatási Hivatalt vagy pedig valamilyen pedagógiai szakszervezetet célszerű kérdezned.
2017. dec. 3. 17:21
 3/5 A kérdező kommentje:
Upsz. Amikor fennt írtam azt, hogy kell egy alap és egy minor tantárgy, arra gondoltam, hogy minden tanár két tantárgyat kell tudjon leadni. Mivel nálunk, Amerikanisztikán, csak angol nyelv van alapnak, minor nélkül, nem lehetünk tanárok.
2017. dec. 3. 17:21
 4/5 A kérdező kommentje:

[link] - Itt olvastam azt, amiről beszéltem.

Köszönöm szépen. :)

2017. dec. 3. 17:24
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, nálunk most már minden tanár két szakos. Erősen ajánlom neked, hogy te is így végezz, mert egyetlen szakkal, főleg angollal (amit sokan oktatnak) nem leszel piacképes.
2017. dec. 4. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!