Elte vagy BGE vagy Corvinus-ra erdemes menni szamvitel szakra?
ELTE-vel kapcsolatban ugyanaz, mint előzőek.
Én BGE-s vagyok, Corvinus-ra nem jártam, szóval összehasonlítani nem tudom. Ha viszont a BGE-n tényleg annyival jobb a számvitel, az nem a BGE érdeme, hanem a Corvinus szégyene inkább. Az a baj, hogy sokan összekeverik a mennyiséget a minőséggel. A BGE-n a számvitel azért erős, mert sok, nem azért mert olyan "igényes", bármit is jelentsen ez egy olyan területnél, ami nem rendelkezik közel sem elég nívóval ahhoz, hogy a felsőoktatásban annyi helyet kapjon, mint ebben a - magát egyetemnek hívó - intézményben. Egy jobb képességű ember 2 hét alatt megtanulhatná azt, ami a legtöbb számviteli munka végzéséhez elég. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet olyan nagy mennyiségben és sűrítve számon kérni, hogy ne legyen nehéz.
Igazából azt kell megérteni, hogy miben utazik a BGE. A Corvinus-on még a költségtérítéses képzéseknek is elég magas a ponthatáruk, ehhez képest a BGE-re a mindenkori minimumponttal be lehet kerülni és jóval kevesebbe fáj egy félév, mint a Corvinus-on. Ez azt eredményezi, hogy a BGE-re minden évben felvesznek egy többszázas, elég rossz minőségű hallgatói tömeget. Míg némely más intézmény ilyen esetben úgy dönt, betölti a diplomagyár szerepét, a BGE azt mondja, hogy "szarból fogok várat építeni", és sikerül is neki: kiképzi az értelmiségi réteg szakmunkásait. ezért is szeretik a munkáltatók, már azok, akiknek ilyen birkákra van szüksége (sajnos elég soknak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!