Takarítónő 4 óra 80. 000 diplomás tanár teljes munkaidő 120. 000? Ki keres többet?
Így becsüli meg egy iskola a tanárait?
4 órás takarítónő kap nettó 80-at a kezébe. Felelőssége semmi munkaidő 4 óra de a kutya se ellenőrzi mikor jön mikor megy. Hozzáértés nem kell padlót nyal semmi több.
4 óra 80-ért. Ha teljes munkaidőben lenne kapna 160.000-et nettó.
Ugyanaz az iskola. Diplomás tanárok. Felelősség nagy, órát ad gyerekekre vigyáz érettségiztet, kirándultat dolgozatot javít stb. Ezért kap teljes munkaidőben 120.000-et. Nettó.
Így becsüli meg egy iskola a tanárait? Takarító többet keres mint egy tanár?
Alapíványi persze, így itt nincs bértábla. Annyit fizet a fenntartó amennyit akar.
"Diplomás minimálbér 1 milliónál..sokat akar a szarka.."
Ez most hogy jön ide.
A stílusod miatt meg is érdemelted a provokáló jelzőt. A gyakori népe megpróbál segíteni. Sajnos csak azon lehet segíteni aki akarja is. A kérdéseimre nem válaszoltál. Nem tudom hogy most mit vársz tőlünk.
Több kérdésedre is válaszoltam már. Az alapítványi iskolában nem jó dolgozni (persze biztosan vannak kivételek).
Rengeteg takarítói állás van most meghírdetve. Pl: Budapest 11.kerület gimnázium. Ráadásul keresnek most nálunk pms embert középfokú végzettséggel a 2 takarítói állás mellett.
"A gyakori népe megpróbál segíteni."
Aha. 10ből 9 az anyázik prüszköl élvezkedik "úgy kell neked te paraszt dögölj meg egyébként is hazudsz" állásponton van.
10ből meg 1 (tán) segít.
Te nem így látod?
"Hány évet dolgoztál tanárként? Én 18-at. Eddig.
Majd húzz le 18at te is aztán beszéljünk."
2 évet. Tökéletesen elég volt ahhoz, hogy teljeskörűen belelássak...
Hidd el itt már nem csak arról van szó, hogy mindenki hibás és téged kelepcébe zártak, már látható rajtad egyfajta belefásulás is.
Azt meg komolyan beakarod adni nekem, hogy 18 év munkaviszony után megelégedsz 120e Ft-al és csak a neten vered az asztalt a valóságban meg nem mersz lépni?
Mégis mi köt téged egy alapítványi iskolához?
Nem akarlak sértegetni, de nem áll össze a történet.
120e ft nettó esetében csapj az asztalra és menj el máshova tanítani!! 18 éves tapasztalattal jobb helyekre is átvesznek.
Ilyen alacsony összegnél amúgy is inkább közmunkáznék, abból megvan a nettó 70 kb.(S mivel diplomás vagy, még az utcára sem raknak ki), mellette vállalnál magánoktatást. Simán megszereznéd vele a másik nettó 50-et(még többet is). Cserébe alig dolgoznál, s tényleg olyan szinten lennél elvárásokban, mint egy takarítónő.
Gondolom nem lehet olyan "értékes" tantárgyad, ha inkább ott maradsz.
Számtalan ismerősöm (reál vagy főbb humán tárgyakkal), csak magánórákat vállal. Nem élnek rosszul, simán megvan a havi nettó 200 és mellette eléggé kötetlen az egész dolog.
"Hát akkor hogy téged idézzelek: nem kötelező. El lehet menni.
Vgay ez rá nem érvényes csak rám?
"
Itt lemaradt a többes szám, szóval lehet ennyire nem szeretnének takarító nők lenni, hogy képesek egy 4 órás munkaviszonyért egy éhbért adni... Hú de nagy szám... tűzre velük.
______
Milyen segítséget akarsz? Lázadjunk, hogy több pénzt kapj?
Mindenki a saját útjának a kovácsa.
Ha nem tetszik, akkor menj el, jobbat úgysem tudsz.
"Gondolom nem lehet olyan "értékes" tantárgyad, ha inkább ott maradsz. "
Eltaláltad. Azért vagyok itt mert a kutyának se kellek. Ahova meg kellenék ott még ennyit se adnának.
(ld árufeltöltő sormelós és tsai minimálbérért.)
"Nem akarlak sértegetni,"
Csak nyugodtan megszoktam.
"Ilyen alacsony összegnél amúgy is inkább közmunkáznék, abból megvan a nettó 70 kb."
Légy erős: az a nettó 70 az nettó 57.....
Szerintem akkor ideje lenne lépni és újra az iskolapadba ülni.
Egy új diploma.
Vagy inkább szakma. Rajtad áll, hogy mi lesz. Nem késő váltani!!
"abból megvan a nettó 70 kb.(S mivel diplomás vagy, még az utcára sem raknak ki), mellette vállalnál magánoktatást. Simán megszereznéd vele a másik nettó 50-et(még többet is). "
Gyenge vagyok matekból.... de nem ennyire. 70 + 50 az mennyi is?
Csak nem 120?
És a közmunka az full 12 hónapra jár? Az nem úgy van hogy egy évben MAXIMÁLT 3/6 hónap? (de úgy van...)
ÉS az év többi részében meg a négy fal marad nulla forinttal vagy mi?????
"mivel diplomás vagy, még az utcára sem raknak ki"
Ja és le vagy maradva. De. Kiraknak.
Nincs már ilyen hogy diplomás = iroda. Diplomás is mehet kutyaszart seperni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!