A ponthatárok takarják a szakokon való kereseti, elhelyezkedési lehetőségeket?
Ez inkább azokhoz szól akik Magyarországon diplomásként dolgoznak, közülük is leginkább a pénzügy-számvitel szakon végző diplomások véleménye érdekel leginkább, hogy milyen bérajánlatokat kaptak és jelenleg hol és mennyiért dolgoznak.
Előre is köszönöm a válaszokat. :)
Nem takarja, főleg hogy psz-re be lehet kerülni 280 ponttal míg máshol ugyanez a szak 450 pont (nyilván függ attól is, hogy állami vagy önköltséges, de a finanszírozasi forma nem befolyasolja az elhelyezkedési lehetőséget).
Pályakezdőként vidéken nettó 150 ezer Ft cafeteriával indultam egy termelő multinál, most vagyok 3 év után nettó 225 ezernél +caf. Vidéken magasabb fizuval kezdik, de ott drágább is a megélhetés.
De összességében a ponthatár az adott szak népszerűségét fejezi ki és nem azt, hogy mennyire keresett a szakma a munkaerő piacon. Ezek alapján mindenhova kommunikációs szakembert keresnének miközben informatikus/mérnök nem is kéne. Ezzel szemben a valóságban pont fordítva van.
*Bp-n magasabbak a bérek de drágább a megélhetés
Bocs, félre írtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!