A fiam iskolaváltás után 8. osztályban 2 egészet rontott az átlagán. Kétségbe vagyok esve: hová fogják így felvenni? Mit tehetek az iskolában?
Nem a nyolcadikos könyvekről beszélek, mert egyrészt tényleg "érdekesen" intézték, másrészt ez a része érthető is... de a hetedikes a gyerek dolga, a rendszer nem követi nyomon, hogy xy tanár még tanít a hetedikesből, érted? A könyvtárból nem a tanár kölcsönöz, hanem ti, kölcsönzött könyvet nem adhatsz át senkinek, ez iskolában is így van. Azt furcsállom, miért nem mondták, hogy Pistike, látom, nincs könyved, menj a könyvtárba, vegyél ki egyet. De nem a tanár dolga kölcsönözni, ez nagy tévedés.
Eleve, mikor a gyerek azzal jött haza, hogy hetedikesből tanulnak, hogy nem alakult valami? Még ha a könyvtársas lehetőségről nem is tudtok, legalább rendelni, venni? Nem volt törvényszerű, hogy a gyerek két hónapig könyv nélkül legyen, ezalatt vagy 3 jegyet is kaphatott, ha nem többet.
Az igazgató nem mikoromenedzsel. A tankönyvekkel általában egy tanár van megbízva, nem az igazgató.
A fénymásolatra illett volna emlékeztetni, nem csendben háborogni, mert valószínűleg egyszerű, bárkivel előforduló hiba miatt kiment a fejéből. Nem kell a rosszindulatot vizionálni mindenhová, nincs ott mindenhol.
Ez állami iskola egyáltalán?
Még mindig nem értem, mivel akarsz bárhova fordulni. Az, hogy a gyerekedet észre se vették, durva, de nem bizonyítható, a tankönyvmizéria a nyolcadikos könyvekkel, ha állami a suli, akkor a fenntartó alá tartozik.
"A tanárnak szerintem illik tudni, hogy lógós gyerekről van szó vagy valami közbejön."
Még nem ismeri eléggé ahhoz, hogy el tudja dönteni.
"Az osztályfőnökkel próbáltam párszor beszélni, de ő úgy tesz, mintha minden rendben lenne: "egész jó jegyei vannak" (csupa egyes)"
És erre te? Köszönted szépen a véleményét és ennyiben hagytad? Egyébként a jegyei nem az ofő asztala, hanem a szaktanáré. Mindegyik szaktanárt végigjártad már? Mindegyiknek rendszeresen van fogadóórája, de akár egyéb időpontot is kérhetsz.
""az osztályban befogadták" (nincs egy barátja sem)"
A gyerek erről mit mond? Miért lehet ez? Egyáltalán mennyire zavarja? Te mit tettél azért, hogy segíts neki ebben?
"nem baj, ha egyes lett a dolgozat, ez az anyag nincs benne a könyvben, de majd lefénymásol egy jó dolgozatot, hogy abból fel tudjunk készülni" (aztán persze nem fénymásolja le)"
És erre te? Ennyiben hagytad? Vagy írtál/telefonáltál neki, hogy még mindig nem kapott a gyerek fénymásolatot? Lehet, hogy simán csak kiment a fejéből. Nem csak a te gyerekedet tanítja.
"Emailben jeleztem az igazgatónak, hogy mik a problémák, és mindjárt itt a félév, de csak annyit írt vissza, hogy ne várjak tőle választ."
És erre te? Annyit kiderítettél legalább, hogy akkor kitől várjál választ, hogy hogyan tovább?
"Itt Mozaikos könyvekből tanulnak, a régi suliban OFI-sok voltak."
Azzal, hogy vállaltátok az iskolaváltást, vállaltátok mindazt is, ami ebből a körülményből adódik.
"eleve az iskola kötelessége lett volna beszerezni, mivel ingyenes nyolcadikban a tankönyv"
Akkor, ha időben leadod a megrendelést, vagyis még az előző tanévben. Ha az előző iskolában időben leadtad, akkor szerintem is oda kellett volna kiküldeniük. De a tankönyvhelyzet továbbra is totál káosz, az biztos...
"a tanár tudja, hogy miből kell tanulni. Ha a hetedikes könyv is kell még, akkor hozzon az iskolai könyvtárból."
Azt tudja, hogy miből kell tanulni, de azt nem tudja mind a hatszáz diákjáról, hogy melyiknek milyen tankönyve van. Nem is dolga tudni.
"Ha nem teszi ezt meg, akkor pedig írják fel a könyv címét, hogy vegyem meg."
Nem mondhatnak olyat, hogy vegyél meg bármit, ha egyszer ingyenesek a tankönyvek... Magadtól kell rájönni, hogy ha valamire szükséged van az életben, amit nem tudsz házilag előállítani, akkor bemész egy boltba és megveszed...
"még egyszer nem kértük, ez tény. De nyilván ebben is mi vagyunk a hibásak."
Hát ha nektek csak ennyire volt fontos, akkor ez van...
"És igen, az igazgatónak ehhez köze van. Ha problémám van, egyáltalán kihez fordulhatok?"
Hozzá. De ne csak e-mailben, hanem személyesen. Mondd el neki is ezeket, hogy az ofő egy csomó mindenben csak ígérte, hogy segít, mégsem tette meg. Ő a fönöke, ő hathat rá hatalmi szóval. Ha úgy látod, hogy az igazgató sem segít, akkor fordulhatsz az iskola fenntartójához (de ezzel nem fogsz jó pontot szerezni az iskolánál, arról tudjál).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!