Lau1 kérdése:
Költözés miatt szükségessé vált az iskolaváltás. A gyerķőc nyolcosztályos gimibe jár, most 6. -os. Hogy tudnám átíratni a helyi nyolcosztályos gimibe Szigetszentmiklósra? Éc végéig húzzuk ki valahogy a mostaniban?
Figyelt kérdés
2017. okt. 23. 16:22
1/8 A kérdező kommentje:
Év végéig.
2017. okt. 23. 16:24
2/8 A kérdező kommentje:
Lehet hülyén fogalmaztam gimibe 2.-os,11 éves.
2017. okt. 23. 16:55
3/8 anonim válasza:
"Hogy tudnám átíratni a helyi nyolcosztályos gimibe Szigetszentmiklósra?"
Pl. úgy, hogy beszélsz a kiszemelt iskola igazgatójával, hogy tudják-e fogadni (van-e hely, stb)?
4/8 A kérdező kommentje:
Egyébként nem automatikus,lakóhelyváltozásnál?
2017. okt. 23. 17:33
5/8 anonim válasza:
A gimnázium nem lakóhelyköteles.Simán elutasíthatják. De beszélj az igazgatóval, hátha átveszi! Ha nem sikerül a lakóhelyhez tartozó általános iskola veszi át a gyereket.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Általánosba nem szeretnénk.Remélem átveszik.
2017. okt. 24. 13:00
8/8 x0 válasza:
Én 2000-ben érettségiztem, 6 osztályosban 2 év után át tudtam menni szakközépiskolába ami 4+1 osztályos, mai nevén technikumba (4 év után érettségi, +1 év után szakmát ad), viszont legalábbis 6 osztályos gimnázium 1. osztálya elején még úgy volt, hogy csak 1 hétig lehetett visszamenni az általános iskolába. Akkor még nem nevezték 7.-nek, csak 3. tanév közben váltottak hogy 9.-nek hívják. Aki 1 hét után gondolta meg magát, végig kellett csinálnia a tanévet, és utána újra 7. osztályos lett ha visszament általános iskolába, vagyis 1 tanéve kárba veszett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!