Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szülők! Ti mit szólnátok...

Szülők! Ti mit szólnátok hozzá ha a 18 éves lányotok ezzel állna elő?

Figyelt kérdés

A 18 éves lányom bejelentette, hogy érettségi után ő nem akar egyből egyetemre menni, hanem kihagyna egy évet. Azt mondta, hogy neki nagyon fárasztó volt ez a 12 év tanulás és pihenni akar. Inkább tanulná itthon az angolt és pihenne minthogy egyetemre menne. De persze az egy év letelte után menne. Nektek mi a véleményetek erről? Ti mit tennétek a helyemben? Engedjem ezt neki vagy inkább álljak ki amellett, hogy szeptembertől egyetemre menjen?

A válaszaitokat előre is köszönöm!

2017. nov. 16. 18:27
 1/6 anonim ***** válasza:
58%

Én megengedném, de csak akkor ha mellette azért valamit dolgozik, hogy legalább abban legyen tapasztalata és mellé ha tényleg látom, hogy fontos neki az angol és tesz érte.

Egyébként semmiképp, mert annyira nem fárasztó a 12 év tanulás. 15-ön vagyok túl megállás nélkül és még vagy 4-5 van hátra, szóval ez gyenge kifogás.

2017. nov. 16. 18:37
 2/6 anonim ***** válasza:
87%
Ha csak otthon heverészik, akkor nem. Viszont ha hetente három-négy napot dolgozik, akkor igen. Így lenne pénze egyetemkezdésre is.
2017. nov. 16. 19:20
 3/6 anonim ***** válasza:
88%
Elsőre ez lógásnak hangzik. Menjen el egy könnyedebb okj-re. Közben lesz ideje angolt tanulni (akár direktben lehet valami angolos okj-t nézni) plusz mellette tud diákmunkázni. Így nem esik ki a tanulásból sem (ha tovább akar menni, szerintem ez fontos), plusz megtudja milyen dolgozni, így egy év múlva több élettapasztalattal és határozottabban tudja meghozni a továbbiakról a döntést. Na meg lesz pénze is. Továbbá egy év tanulás + munka sokat segít a felnőtté válásban és a felelősségteljesség kinövesztésében.
2017. nov. 16. 19:42
 4/6 anonim ***** válasza:
84%
Engedd meg neki, de akkor ne finanszírozz neki semmit és kérd meg hogy a rezsibe szálljon be addig:)
2017. nov. 16. 22:34
 5/6 anonim ***** válasza:
23%

Én megengedném neki, nyugodtan maradhat otthon egy évig, nem kell a rezsibe se beszállnia, de zsebpénzt nem kapna bulikára meg vásárlásra. Ha azt is akar teremtse elő magának.

És kikötésnek megszabnám, ha már egy évig angolozni akar láblógatás mellett akkor annak legyen eredménye is egy nyelvvizsga formájában, különben ha ez nincs meg nem támogatom tovább az egyetemi tanulmányait sem. Valamit valamiért.

2017. nov. 17. 10:17
 6/6 anonim válasza:
Én megengedném neki, ha dolgozna. Vannak olyan oldalak, ahol lehet jelentkezni 1-6 hónap külföldi munkára, 60e egy hónapra, de ingyen lakik kint az illető. Ez jó nyelv tanulási lehetőség. Érdemes lenne keresni ilyeneket, az angolt megtanulná az biztos.
2017. nov. 17. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!