Programozói diploma, amit utálnék, vagy önképzés 3D modellezés/animálás és abból karriert építeni?
Az ELTE IK-n tanulok, 2. évesen rádöbbentem, hogy közel sem az, amit szeretnék csinálni. Motivációt kellene találnom, hogy el tudjam végezni, és ha utána meg is lenne a diploma, nem ebben szeretnék elhelyezkedni, kódot nézni egész munkás éltemben.
Ezzel szemben ott van a rajzolás, 3D modellezés, animálás, amit hobbiból kezdtem el, viszont mostanra életcéllá vált. Hiszek abban, hogy 1-2 év alatt sikerülne olyan szintre fejlesztenem magam, ami egy Digic Pictures-ös álláshoz már elég lenne(igazából nincs komoly ismeretem hogy milyen komolyak az elvárások)
Megérné-e belevágni abba, hogy teljes erőbedobással a hobbim felé forduljak, vagy fogat összeszorítva maradjak az egyetem mellett?
Mondjuk ennek valószínűleg pont az ELTE IK az oka. Az elmúlt 3 évben 5 ismerősöm hagyta ott az IK-t. Ebből 4-en újrafelvételiztek a VIK-re és sokkal jobbnak érzik. Az 5. elment egy multihoz programozónak.
Én a helyedben mindenképp befejezeném vagy megpróbálnám a VIK-et, de ha végképp nem akarod akkor passzív félév alatt próbáld ki.
Szerintem nincs értelme erőltetni, ha abszolút nem szereted. Viszont, ha valamennyire érdekel, akkor érdemes befejezni (annak ellenére is, ha tudod, hogy nem ezzel akarod keresni kenyered).
Viszont itt érdemes azon elgondolkozni, hogy ha ott hagyod az egyetemet, tehát nem tanulsz, nem dolgozol stb. (hanem a hobbidban fejleszted magadat), akkor se az "ingyenélő" szerepe legyen rádaggatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!