Budapesti hatosztályos gimnáziumokról mi a véleményetek?
Sajnos még egy naprakész listát sem találok a neten. Akinek van tapasztalata, minden információt megköszönök. A felvételi folyamattal sem vagyok teljesen tisztában, azt már megtudtam, hogy november-decemberben már be kell adni a jelentkezéseket, január 21. írásbeli felvételi, de hogyan tovább, mi a menete és főleg hogy melyiket válasszuk, fogalmam sincs.
Jelenleg nem Magyarországon élünk, ezért nem vagyunk tájékoztatva az általános iskolában.
Az oktatas.hu oldalon a közoktatàs menüpontban találsz információt a hatévfolyamos gimikbe való beiskolázásáról.
Ha megìrtad az írásbelidet januárban akkor február elejéig kell beadnod a jelentkezési lapjaidat az általad kinézett iskolákba.
Budapesten van néhány top10es suli (Eötvös, Apáczay, Treffort,...). Ezekbe mininum 70-75%-os írásbeli éa jó szóbeli kell. Biztos van olyan elitt iskola amit nem soroltam fel. Ezek után jönnek a kevésbé elitt sulik.
Ha nem vesznek fel hatévfolyamos gimnáziumba akkor mehetsz sima általános iskolába ahol majd nyolcadik osztályban megírhatod a 4 évfolyamos gimnáziumi felvételit.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!