Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi a véleményetek a hatosztály...

Mi a véleményetek a hatosztályos gimnáziumokról?

Figyelt kérdés
2017. febr. 27. 00:35
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon tetszik. Mindig is érettebb voltam a koromnál, szóval jót tett, hogy hetedikben már úgy kezeltek, mint egy (kis) gimist,és nem úgy mint egy általános iskolást. De ez ember típus függő. Van aki még igényli a babusgatást, annak nem való. Tanulmányi szempontból van előnye és hátránya is, de ettől függetlenül szerintem megéri.
2017. febr. 27. 06:15
 2/3 anonim ***** válasza:
77%

Én is ilyenbe jártam, szerintem a legjobb megoldás.

Egy jó képességű diáknak (de akár csak átlagos képességű diáknak is) a 7-8. osztály általános iskolában legtöbbször már csak időpocsékolás.

Másfelől 4. után gimibe menni meg egy kicsit kemény... már csak azért is, mert marha "unalmas" lehet 8 évig egy helyen:( De én más szempontokból is túl korainak tartom.

A hatosztályos előnye:

- életkorilag a legjobbkor jön a váltás (pedagógus szakemberek szerint)

- 5-6. osztályban az ember "kipróbálja" magát a felső tagozatban, látja, hogy milyen szaktárgyak vannak, lesz valami fogalma arról, hogy melyikhez van kedve, melyik megy jól stb., ami megkönnyíti a tagozatválasztást

- 6 év van a év gimis anyagára, alaposabban lehet tanulni (ez a tagozatos tárgyakra fokozottan igaz)

- nem olyan "beláthatatlan" időtáv a hat év, nem "fásul bele" olyan könnyen az ember

Egyedüli hátránya, hogy így egy kicsit okafogyott az 5-6. osztály - ebből az egy szempontból ennél is jobb a 8 osztályos gimi, összességében én mégsem választottam volna, és visszatekintve sem választanám.

2017. febr. 27. 08:21
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Én is hatosztályosba jártam, nekem bejött, de természetesen nem minden hatosztályos ugyanolyan és nem minden ember ugyanolyan.

Két dolog jutott most így eszembe: anno egy általános iskolás tanárom mondta, hogy nem jó ha valaki ilyen korán megy gimibe mert a nagyok (11.esek 12.esek) miatt hamarabb akar majd felnőni és könnyebben elzüllik. Én épp azt vettem észre, hogy sokan amikor nyolcadikosok úgy érzik hogy övék a világ mert a sulijukban ők a legnagyobbak és ezért "kallódnak el". Nálunk 8.ban max annyi volt, hogy épp nem mi voltunk a legkisebbek, de még így is bent volt a fenekünkben a zabszem. Összehasonlítva a mi sulinkban a 8.-osok sokkal inkább gyerekek mind viselkedésre, mind kinézetre mint egy általános iskolában. Persze mindig vannak kivételek, meg nálunk is voltak akik már 8.ban minden hétvégén lerészegedtek, de a többségnél nem azt láttam amit a tanárom mondott, hanem pont a fordítottját.

A másik ami eszembe jutott, az az, hogy nálunk a 7. attól eltekintve hogy újdonság volt és lényegesen nagyobbak voltak az elvárások nem volt hihetetlenül megterhelő. Nekem például 6 órám volt minden nap és nem volt kémiám, míg a tesómnak aki általánosban maradt többször volt 7 órája és volt kémiája is. 8.ban teljes volt a nyugi, mert ugye nem kellett felvételizni, általánosban meg ment a teperés. 6.ban még nincs akkora teher hogy jól sikerüljön a felvételi, mert 8. után ugyanúgy be lehet kerülni nagyon színvonalas gimikbe szóval ha nem sikerül jól akkor sincs semmi. Sőt szerintem még akkor is érdemes megpróbálni 6.ban a felvételit ha amúgy nem akar elmenni a diák, mert így 8.ban már nem lesz teljesen ijesztő újdonság.

Más most így nem jut eszembe de ha van konkrét kérdés szívesen válaszolok:)

2017. febr. 27. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!