Mi a véleményed a hatosztályos gimnáziumokról?
nos én most végeztem 6 osztályosban, német kéttannyelvűn. Nekem nagyon bejött. Az érettségire készülés szempontjából elég előnyös, hisz 7.-ben már a 9.-es törivel kezdtünk,így 6 évünk volt a 4 éves anyag megtanulására. Hasonlóan a magyarnál is. Ott amit megtanultunk a hetedikes anyagban, azt 11.-es anyagnál nem vettük újra.
Hátránya talán annyi, hogy már 7.-től fogva keményebb tanulás kell.
én is most végeztem hatosztályosban, imádtam, nem bántam meg, hogy így döntöttem.
tényleg kicsit jobban kell hajtani, de nem olyan horrorisztikus, mint mondják, nem ront mindenki automatikusan két jegyet (nekem pl. ilyeneket mondtak anno:D). mindvégig 4,5 fölött voltam, de mivel már az elején megtanultam lépést tartani, ez sosem igényelt egész éjjeleken át való tanulást, stb. az a tapasztalatom, hogy az osztályok is sokkal jobb közösséget alkotnak, kellemesebb így, hogy nem négy, hanem hat év tölthető el együtt. az érettségi szempontjából is sokkal jobb, mi idén jóformán csak az érettségire készültünk, mivel volt 5 évünk 4 év anyagára. :)
csak ajánlani tudom
Nos, én nem voltam hatosztályosban, de több tanárnak is ugyanaz a véleménye, mint nekem, sőt, a nagybátyámnak is, de a szüleimnek nem, mindegy.
A hatosztályos elsősorban szerintem osztályromboló. Egy közösséget, ami 6 év alatt nagyon összekovácsolódott, hirtelen elszakít. Fele elmegy talán, fele nem, ennyi. Még tudják tartani a kapcsolatot egymással az osztálytársak, de az már nem ugyanaz.
A gimnáziumok jobban tennék, ha erősítenék a tagozatokat, vagy újabbakat hoznának létre, a faktokkal foglalkoznának, minthogy a 7.-8. osztállyal törődnek.
Valamint értelme nem sok van. Megírnak egy felvételit, elmennek 2 éve egy erősebb vagy nem erősebb iskolába, aztán újra kell írni a felvételit a gimibe, nem automatikusan megy 9.-be, persze vannak kivételek. Szerintem a 6 osztályos egy abszolút hülyeség, így kimaradnak az olyan dolgok, mint például a ballagás, a régi osztályoddal... :c
Harmadik, én a második válaszoló vagyok, nem akarok vitatkozni, de szívesen reagálnék a véleményedre.
Kezdjük azzal, hogy nem jártál hatosztályosba, mégis úgy alkotsz róla véleményt, mintha rengeteg tapasztalatod lenne benne...
Osztályromboló? Májusban érettségiztünk, nyáron két hetet is együtt töltöttünk még osztályközösségként, szeptember elseje óta már háromszor találkoztunk, beszélgettünk, iszogattunk, stb. Hidd el, pont hogy osztályépítő, hat év alatt sokkal szorosabb lesz a kötelék, mint négy év alatt, és hidd el, tényleg megmarad.
"A gimnáziumok jobban tennék, ha erősítenék a tagozatokat, vagy újabbakat hoznának létre, a faktokkal foglalkoznának, minthogy a 7.-8. osztállyal törődnek." ???
Erre komolyan nem tudok mit mondani, mert nem értem. Az országos listán hatodik jelenleg az az intézmény, ahová én jártam, és CSAK hatosztályos. Ennek ellenére az én évfolyamomból "csupán" 7-8-an nyertek oktv-t.. Többen vannak, akik két tárgyból emelteznek, mint azok, akik egyből vagy egyből sem összesen. Kb. már nem is lehetne színvonalasabb az oktatás, a faktokkal való foglalkozás, ennek ellenére érdekesmód tudnak törődni a hetedik-nyolcadik osztályokkal is...
"Megírnak egy felvételit, elmennek 2 éve egy erősebb vagy nem erősebb iskolába, aztán újra kell írni a felvételit a gimibe, nem automatikusan megy 9.-be, persze vannak kivételek."
Teljesen el vagy tévedve, a hatosztályos gimnáziumban nem kell újra felvételizni 9.-re, mivel már felvettek a gimnáziumba két évvel korábban. Nincs szétválasztva, hogy akkor még két évig általánosba jársz, és utána felvételizz még egyszer, mert teljesen más rész jön... Hülyeségeket beszélsz.
"Szerintem a 6 osztályos egy abszolút hülyeség, így kimaradnak az olyan dolgok, mint például a ballagás, a régi osztályoddal... :c"
Ennél nagyobb hiány sose legyen az életedben!! :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!