Vegyészmérnök képzés: Pannon egyetem vs BME?
Tudom hogy mindkettő jó oktatást nyújt, de amit tudni szeretnék az az, hogy pontosan mi a különbség: hol erősebb a kémia, fizika, matek. Melyik egyetemen elméletibb és melyiken gyakorlatibb a képzés (Engem főleg az elméletibb része érdekel, ezért is sajnálom hogy a Pannonon nincs analitika irányzat)?
Másik kérdés: ha mondjuk a Pannonra vesznek fel mert nem érem el a ponthatárt (erre az esetre is felszeretnék készülni), akkor hogyan működik az átjelentkezés? Mik a feltételei és hányadik félévtől jelentkezhetek át? Kinek kell szólni?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Senkit nem érdekel a Sángháj Ranking xdd
QS ranking a releváns
Tekintve hogy a Pannon Egyetem a BME kihelyezett részlege volt (vagy valami hasonló), jó képzést ad főként a nehézipar területén. Vonzó lehet sokaknak az ún. MOL-képzés, nekem is van kollégám, aki BME BSc után Veszprémbe ment direkt a MOL miatt. Nálunk a BME-n kicsit szélesebb a paletta, lehet analitikát csinálni, prep. szervesezni, van műanyag szakirány...
A veszprémi követelményeket nem tudom, nekem elsőévesként sokat segített, hogy kémia+matek emelttel jöttem, fizika viszonylag kevés volt és az is bőven abszolválható egy átlagos (alatti) középiskolás fizikatudással és szorgalommal persze.
Feltételezem középiskolás vagy, esetleg foglalkoztál analitikával vagy van vele valami kapcsolatod? Hidd el, hogy nagyon kevesen tudják így előre hogy mivel akarnak foglalkozni, egy csomó más dolgot megismersz majd... BTW a Műegyetemen jó az anal szakirány, én is ott végeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!