Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A Miskolci vagy a Debreceni...

A Miskolci vagy a Debreceni Egyetem színvonalasabb, ha csak azokat a karokat nézzük, amelyek mindkét intézményben vannak?

Figyelt kérdés

Én úgy hallottam, hogy a Műszaki Kar nagyon gyenge Debrecenben, Miskolc pedig a 3 legjobb egyetem között van az országban ilyen szempontból.

Informatikai képzésben nagy különbséget nem hallottam, bár Debrecent szidják, hogy túl sok a felesleges elméleti anyag és olyan operációs rendszert/programokat használnak, amelyeknek már nem igazán van létjogosultsága (talán Linuxon programoznak), a tanárok pedig a szándékos szívatásra mennek sokszor. Miskolcról rosszat nem hallottam még, csak azt, hogy brutális nehéz és sokan ott hagyják hamar,a színvonal nagyon magas.

Debrecenben van még a TTK és a MÉK, én úgy tudom, mindkettő színvonaltalan, ingyen diplomát ad, amivel elhelyezkedni szakmán belül nem igazán lehet, csak kevesen tudnak. Ezeket azért írtam le, mert Miskolcon is van pl. villamosmérnöki képzés, de nyilván a Műszaki Karon, nem a természettudományin. :D

Miskolcon van Műszaki Földtudományi és Műszaki Anyagtudományi Kar, a régi bányász és kohász karok jogutódjai, ezek egyedülállónak számítanak az országban és úgy tudom, értékes tudást és diplomát adnak, amivel könnyű elhelyezkedni, nem feltétlen itthon, de már a mesterszakok többsége angol nyelven indul egyébként is.

A Bölcsész Karról nem sokat tudok, nem hiszem, hogy olyan sokat érne bármelyik diplomájuk, a nyelvekkel lehet jól keresni, de nyelvvizsgát lehet szerezni egyetem nélkül is.

Maradt még a Gazdaságtudományi szekció, abban egyik egyetem sem kiemelkedő, inkább Budapesten van ilyen irányban színvonalas képzés.

Ti mit gondoltok? Aki nem Budapestre vagy annál is nyugatabbra megy továbbtanulni Kelet-Magyarországról, az melyik egyetemet válassza? Miskolc vagy Debrecen? Összességében hol van több elismert és hasznos szak?

2017. júl. 20. 09:21
1 2 3 4
 31/33 anonim válasza:
70%

Az előttem hozzászóló jó sok butaságot írt. Csak megjegyzem, hogy 2010 óta Miskolcot Fideszes polgármester vezeti, de hogy ennek mi köze a kérdéshez azt nem értem. Továbbá nem tudom, hogy feltűnt-e (másodévesen), hogy a (jelenlegi) kormány nem "önt" pénzt az oktatásba egyáltalán.

Nem, az egyetemnek (műszaki karok) nem csak a neve (presztizse) nagy, hanem az oktatás szinvonala is. A Debreceni Egyetem nagyon jó (neves), de nem műszaki képzésben. Alapból nem értem, hogy lehet a kettőt összehasonlítani: Miskolcon cirka 70 éve van okleveles (MSc) gépészmérnök képzés (a BME-n természetesen jóval régebben), míg Debrecenbe pár éve van MSc szintű oktatás (gépész). Ez utóbbi se a kar "jóságát" mutatja, hanem része annak az oktatást hígító kormányzati intézkedésnek, hogy több intézménybe képezzenek mérnököt. A folyamat hasonló a csináljunk egyetemet minden főiskolából folyamathoz (nevetséges), nem baj hogy nincs doktori képzése. Régebben három helyen volt okl. gépészmérnök képzés: BME, ME, SZIE (ebben a sorrendben).

Másrészt nem tudom, hogy a Debrecenbe tanuló gépész hallgatók tudják-e a tanárok előéletét: nem írok nevet de az egyik Miskolcon doktorált kolléga - aki évekig tanársegédként dolgozott Miskolcon - Debrecenbe egy tanszékvezetői állást kapott... Szerintem ez (is) elég sok mindent elárul. Illetve egy laikusnak is feltűnhet, hogy Miskolcom Gépész kar van rengeteg tanszékkel, ebből kifolyólag számos szakiránnyal.

2018. febr. 10. 21:58
 32/33 anonim ***** válasza:

Mára nyilvánvalóvá lett: a FAG, a National Instruments, a Richter, a Forest Offices, a Thyssenkrupp, a Krones, a Continental, az Inter-Tanker, ja, és a BMW - ezek azok az épülő új gyárak, amelyek kifejezetten a Debreceni Egyetem végzőseit várják - Debrecenben...

A kérdező persze menjen csak nyugodtan Miskolcra.

Oda is kell járnia valakiknek.

2018. szept. 26. 23:04
 33/33 anonim ***** válasza:
51%
Ekkora idióta kérdést..
2018. szept. 27. 21:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!