Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A Miskolci vagy a Debreceni...

A Miskolci vagy a Debreceni Egyetem színvonalasabb, ha csak azokat a karokat nézzük, amelyek mindkét intézményben vannak?

Figyelt kérdés

Én úgy hallottam, hogy a Műszaki Kar nagyon gyenge Debrecenben, Miskolc pedig a 3 legjobb egyetem között van az országban ilyen szempontból.

Informatikai képzésben nagy különbséget nem hallottam, bár Debrecent szidják, hogy túl sok a felesleges elméleti anyag és olyan operációs rendszert/programokat használnak, amelyeknek már nem igazán van létjogosultsága (talán Linuxon programoznak), a tanárok pedig a szándékos szívatásra mennek sokszor. Miskolcról rosszat nem hallottam még, csak azt, hogy brutális nehéz és sokan ott hagyják hamar,a színvonal nagyon magas.

Debrecenben van még a TTK és a MÉK, én úgy tudom, mindkettő színvonaltalan, ingyen diplomát ad, amivel elhelyezkedni szakmán belül nem igazán lehet, csak kevesen tudnak. Ezeket azért írtam le, mert Miskolcon is van pl. villamosmérnöki képzés, de nyilván a Műszaki Karon, nem a természettudományin. :D

Miskolcon van Műszaki Földtudományi és Műszaki Anyagtudományi Kar, a régi bányász és kohász karok jogutódjai, ezek egyedülállónak számítanak az országban és úgy tudom, értékes tudást és diplomát adnak, amivel könnyű elhelyezkedni, nem feltétlen itthon, de már a mesterszakok többsége angol nyelven indul egyébként is.

A Bölcsész Karról nem sokat tudok, nem hiszem, hogy olyan sokat érne bármelyik diplomájuk, a nyelvekkel lehet jól keresni, de nyelvvizsgát lehet szerezni egyetem nélkül is.

Maradt még a Gazdaságtudományi szekció, abban egyik egyetem sem kiemelkedő, inkább Budapesten van ilyen irányban színvonalas képzés.

Ti mit gondoltok? Aki nem Budapestre vagy annál is nyugatabbra megy továbbtanulni Kelet-Magyarországról, az melyik egyetemet válassza? Miskolc vagy Debrecen? Összességében hol van több elismert és hasznos szak?

2017. júl. 20. 09:21
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem számos lehetőség rejlik Debrecenben, kulturális szempontból. Ezt is vedd figyelembe. Egy szívatós vizsgaidőszak után ez nem egy elhanyagolható szempont, legyen akármekkora antiszoc az ember.

Nem hiába hívják egyetemvárosnak. Ha továbbtanulás előtt állsz, és esetleg mégiscsak szóba jön a DE akkor szánd rá az időt, és mindkét várost járd át. Ne csak az egyetem környékét.

Ha választanom kéne, teljesen mindegy hogy milyen szakot nézve, akkor is a DE lenne a "nyertes". Hatalmas az egyetem, jó kis kapcsolatokat építhetsz ki.

Na és te nem vagy elfogult? Miskolcon is jó a köz9sség és bár kisebb az egyerem itt is van kúltúra,hagyományok meg jó kapcsolatok..

Én azt mondanám müszaki , jogász, info, villamosmérnöki képzés esetén Miskolc, Egészségügyi szempontból, és Btk esetén DE, a többi kar meg kb hasonló színvonalú.

2017. júl. 22. 09:22
 22/33 A kérdező kommentje:

"Nem hiába hívják egyetemvárosnak. "

Pont, hogy Miskolcon van Egyetemváros, egy helyen található az összes tanulmányi épület és kollégium, a városon kívül, míg Debrecenben össze-vissza szétszórva minden, a Műszaki Kar a Kassai úton, az agrár a Böszörményin, a TTK és BTK az Egyetem téren, az orvosi megint kicsit távolabb, a Klinikáknál, sőt Nyíregyházán és Hajdúböszörményben is van 1-1 kihelyezz kar. Az nem egyetemváros...

2017. júl. 22. 10:11
 23/33 A kérdező kommentje:
*kihelyezett
2017. júl. 22. 10:13
 24/33 A kérdező kommentje:
A környezetet, várost biztos nem fogom számításba venni. Nézd, érezhetem nagyon jól magam 5 évig mondjuk Debrecenben, aztán tegyük fel 40 évet szívok az életben egy rossz döntés miatt, mert a diplomám szart se fog érni, vagy Miskolcon kevesebbet szórakozok, nincs annyi program és buli, de aztán végzés után jó életem lesz, hiszen piacképes tudást és diplomát kapok.
2017. júl. 22. 10:16
 25/33 anonim ***** válasza:
74%

Még mindig nem tudjuk milyen szakra akarsz menni, így fölösleges vitatkozni. Előbb nár leírták, hogy melyik kar hol jobb, de te úgy is csak szidod a DE-t minden ok nélkül.

Amúgy kb az összes szaknak van Pesten sokkal jobb megfelelője, tehát a miskolci diplomáddal nem leszel előrébb, mint a debrecenivel.

2017. júl. 22. 12:05
 26/33 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem legyen Szeged.
2017. júl. 26. 22:00
 27/33 anonim ***** válasza:
46%
Igazából állásod mindenképp lesz, nem számít, hol végzel.:)
2017. aug. 1. 14:24
 28/33 anonim ***** válasza:
59%
Miskolc nagyon szép város! Ott van a legtöbb cigány:) Az egyetemnek semmi híre nincs, rangsoroknak a végén van. Pont oda való a kérdező is.
2017. aug. 14. 09:47
 29/33 anonim ***** válasza:
62%

Miskolcon élek, és a cigányos résszel egyetértek.

...

Bár Szegedre vettek fel, első helyen. (Miskolcra nem is jelentkeztem...)

2017. aug. 20. 06:01
 30/33 kapd meg zolika ***** válasza:
51%
Miskolc csak inkább ilyen miniBME szivatás szempontjából,régen lehet top suli volt,de ma már inkább csak a híre nagy és mivel nem fideszes város támogatottságban sem dúskálhat ellentétben a Debrecenivel.Szerintem erre a környezet és a jövőbeli lehetőségek is jobbak.Én a Debreceni műszaki karra járok 3.féléves gépészként,ha van kérdésed ne habozz ha komolyan érdekel
2018. jan. 27. 21:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!