A következő tanévben (2017) akarom elkezdeni az emberi erőforrás szakot levelező tagozaton. Egyelőre tanácstalan vagyok, melyik intézményben. MET, KRE, KJF, SZIE, ZSKE, WSUF?
Kedves Kérdező!
Én az SZIE-re járok emberi erőforrás tanácsadó mesterszakra. 4 féléves állami ösztöndíjas.
Most fogom visszamondani a jogviszonyomat 2 félév után.
Saját véleményem a tapasztalataim alapján:
Én nagyon megbántam, hogy ezt kezdtem el. Az oktatás színvonala kritikán aluli. Lehet hogy az egyetem neve jó, de ezé a szaké és a karé, a tanszéké botrány.
A szaknak semmi köze az emberi erőforráshoz, csak és kizárólag a tanácsadáshoz. Azon belül is a pályaorientációs munkavállalási tanácsadáshoz. Én nem ilyen tanácsadó szeretnék lenni, hanem inkább a HR Generalista vonal. Ez itt nagyon bölcsész és nagyon elméleti - Supert például szó szerint kell tudni. Semmi köze a HR-hez.
A 2. félév elején kijött az órarend. Az óráink 80%-a pénteken van és a nagy része gyakorlati óra, amire be kell járni. Kötelező. A gyakorlatokat nem lehet kihagyni, különben nem kapsz aláírást, se jegyet.
A szombati napok is elég kemények. A gyakorlatokat úgy képzeld el, mint egy csoportos tréninget, körbeültök és a tanár a csoportvezető, mindenki elmondja, hogy XYZ vagyok, azért jöttem, mert tovább akarok tanulni, kb. mint valami amcsi önismereti csoportterápián. Ha erre van szükséged, akkor gyere, de csak ha meg tudod oldani a pénteki bejárást.
Nálunk most ebben a félévben a pénteki óra du. negyed 3-tól este fél 8-ig tartott és végig ott kell lenni. A végén van névsorolvasás, és kapod a pipát. 5,5 óra gyakorlat az nagyon durva tud lenni egyszerre, Max. 15 perces szünetekkel. A követelmények beadandók, jegyzőkönyvek, házidolgozatok, ZH-k, és szóbelik egyvelege. A tanárok némelyike segítőkész, némelyik nagyon nem az, sőt. Mindent összefoglalva, a BKH egy megtűrt kolonc, ha jót akarsz akkor nappalira és Gödöllőre jelentkezel. De én nem jönnék ide, sőt most fogok innen elmenni. Az ELTE is most indította el a szakot, jobban jársz szerintem azzal.
Ha van még kérdésed szívesen írok. Ha időközben felvettek és idejársz akkor remélem neked jobban sikerült mint nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!