Melyik a jobb: ELTE-BTK, vagy SZTE-BTK? (anglisztika)
BTk sehol se jó.
Menj gépésznek vagy informatikusnak, azzal nem leszel munkanélküli
"És ha Szegeden szerzek diplomát, azzal kevesebbet érek-e a munkaerőpiacon?
"
Ha bölcsészként szerzel diplomát, már kevesebbet érsz.
Nézd meg az álláshirdetéseket, mekkora az aránya az olyan munkáknak ahol bölcsész végzettséget keresnek.
Ha mindenképpen tolmácsnak akarsz menni, válassz olyat amiből kevés van pl kínai japán, angolból már nagyon sok van
Nem ér kevesebbet a szegedi diploma, de tény, hogy a bölcsészekkel Dunát lehet rekeszteni.. Ahogy a némettel is..
Válassz inkább piacképesebb szakot, mert tanárokból és tolmácsokból tényleg sok van. Önmagában nem ér semmit külföldön az angol szak, de ha csinálsz mellé valami jó OKJ-t (fodrász, szakács, fogtechnikus, varrónő, gyógypedagógus... ami tetszik) máris kamatozik az angol tudásod, és nem mellékesen a szakmunkások jól keresnek kint
Figyelj, amit most írok azt a legnagyobb őszinteséggel és jószándékkal írom!
SOHA NE MENJ BTK-RA, csak ha nagyon azt akarod és nagyon elkötelezett vagy, de talán még akkor se!
Borzasztó egy hely, unalmas, semmi értelme, hülyeségeket tanulsz, hülyét csinálsz magadból.
A követelmény, az órák, a társaság nulla.
Mocsok egy hely!
Nagyon messziről kerüld el!
Sajnos tapasztalatból beszélek! Nem hittem, hogy egy egyetem ennyire szar lehet, ezerszer elátkoztam azt a napot amikor oda jelentkeztem.
Ha megpróbálod, csak egy-két évet elcseszel és utána másba kezdesz.
Ha meg végig csinálod, akkor kapsz egy szó szerint semmit érő diplomát (kivéve talán ha tanár leszel).
Nem leszólni akarlak, csak figyelmeztetni! Fogadd meg amit tanácsolok, nem akarok rosszat!
És ha valaki Anglisztikára megy és mellé minorba felveszi az olaszt? Az már jobb elhelyezkedési szempontból nem?
Mert ha simán akarnék olaszra menni ahhoz alapból kellene egy emelt érettségi. az meg nekem nincs és addig nem is lesz már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!