Ha már bekerültem melyiket könnyebb elvégezni BME-n? Villamosmérnök vagy mechatronikai mérnök?
Ma kaptam ki az érettségimet és meglepően jó lett az emelt fizikám, így akár a mechatronika is számításba jöhet.
Mik a fő különbségek a két szak között? (nehézség, tananyag, munkalehetőségek, fizetés)
Villamosmérnöki az bitangnehéz
BME-sen elavult a tananyag (less fel amúgy bmeme-re, nagyon sok VIK-es mém van ott, és 99%-a igaz történeten alapul)
de a fizu nagyon jó utána
mechatronikáról nem tudok specifikusat mondani, az alapjáraton eléggé nehéz bárhol is
Ha beférsz a mechatronikára, akkor érdemesebb azt, mesterre meg mehetsz villanyra, ha majd úgy gondolod.
A BME-n a GPK-n a legmagasabb az oktatás színvonala.
Itt vannak a részletek:
"Villamosmérnöki az bitangnehéz
BME-sen elavult a tananyag (less fel amúgy bmeme-re, nagyon sok VIK-es mém van ott, és 99%-a igaz történeten alapul) "
"A BME-n a GPK-n a legmagasabb az oktatás színvonala."
Mechatronikán pont idén lesz új tanterv, elég sok minden fog változni. Én szeptemberben kezdtem ott, hát kicsit ki is voltam akadva, hogy milyen kevés infó és elektronika van az elején, a gépészet viszont eléggé túlsúlyban van. Most viszont változtatnak, és nekem sokkal jobban tetszik az új tanterv, szerintem abszolút megéri majd idejönni ezek után, mert végre orvoslásra kerülnek azok a hibák is, amiket eddig nehezményeztek a hallgatók :D kicsit sajnálom, hogy nem vagyok 1 évvel fiatalabb, szívesebben kezdenék idén szeptemberben :)
A változásokról: sokkal több infó, kevesebb gépészet (azért így is lesz bőven), kicsit gyakorlatiasabb oktatás, az értelmetlen és indokolatlan GTK-s tárgyak átkerülnek későbbi félévekbe, amikor már kevesebb dolga van az embernek. Szóval megéri idejönni, úgy gondolom.
A VIK-ről nem tudok sokat, csak azt, hogy rohadt nehéz. Nehezebb mint a GPK, de ezt értsd úgy, hogy a GPK-n is vannak finomságok, meg szopatós tárgyak, ahol 50%-nál magasabb bukási arányok is vannak... Gépszerk alapjairól tudnának mesélni egy páran :)
ja igen, ha már előjött a buktatási arány
most nem tudom, hogy még mindig így van-e, de egy 3-5 éve a VIK-en voltak tárgyak (azaz több) ahol a buktatási arány 90-98% volt (volt olyan tárgy, amiből egyik keresztféléven 100% :DDDD)
asszem az úgy magáért beszél :D
(első vagyok)
Semmi sem publikus az új tantervről sajnos, amit én tudok, azt mindet tanároktól hallottam, illetve mivel Neptunban már meg vannak hirdetve a következő félévi tárgyak, meg tudom nézni, hogy mi lesz a gólyáknak első félévben:
Matek 6 kredit (ez nem változik)
Mechatronika alapjai 5 kredit (nekünk csak 3 volt...)
Gépszerkesztés alapjai 5 kredit (nekünk csak 4 volt...)
Anyagismeret 4 kredit (nekünk 5 volt)
Informatika 4 kredit (nekünk 3 volt)
Statika 4 kredit (nekünk 3 volt)
+még valamilyen tárgy, amit nem tudok, 2 kreditért...
Gépszerk alapjain van nagyon sok rajzolás (kézi rajzolás), és nagyon komolyan veszik, minden vonalnak a helyén kell lennie, különben instant bukás a zh, és a házikat sem veszik be. A későbbiekben már nem lesznek olyan tárgyak ahol szabadkézzel kell rajzolni, már lehet gépen is rajzolni a műszaki rajzokat (CAD alapjaiból megtanuljátok azt is majd 2. félévben szerintem, nekünk akkor volt). De a Gépelemek I. és II. tárgyak még így is elég szívatósak.
Ha szeretnél több infót, és még van kérdésed, írj nyugodtan privátban :) én ma végeztem az utolsó vizsgámmal, most már van időm válaszolgatni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!