Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Panonn egyetem programtervező...

Panonn egyetem programtervező informatikus egyetem vagy bge gazdasag informatikus?

Figyelt kérdés
Idén felvételizem és úgy néz ki meg lesz a pontszámom csak még azt nem tudom hova menjek valaki aki jár az egyik szakra segitsen kérem. Köszönöm előre is a segítséget.

2017. máj. 30. 12:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg hasonló kérdés van, neked kell eldöntened, hogy érdekel-e annyira a programozás, és vállalod-e a szenvedést a jobb(kiszámíthatóbb) végzettség érdekében.

Egyértelműen több potenciál van a programtervezőiben, de ezzel párhuzamosan sokkal nehezebb is.

Gazdaságinformatika meg eléggé kétoldalú penge.. mindenből egy kicsi.. a valóságban meg nem igazán kedvelik a mindenből kicsi dolgokat, hiszen programozónak vagy kevés leszel, gazadasági szakembernek meg megint kevés leszel, kivéve ha szakosodsz, vagy komolyan veszed. Esetleg ugye a kapcsolatok..

2017. máj. 30. 12:49
 2/9 anonim ***** válasza:
49%

Mennyire megy a matek és mennyire érdekel a programozás?

PTI-n a matekot megúszod Analízis+kis valszám, gazdinfón sokkal durvább dolgok vannak: statisztikából pl, ill makroökonómia se túl könnyű.

Viszont PTI-n a szaktárgyakat csak akkor fogod tudni teljesíteni, ha érdekel a programozás és ebben az irányban akarsz fejlődni, különben bele se kezdj, mert az első algoritmus vizsgán elhasalsz.

2017. máj. 30. 15:29
 3/9 anonim ***** válasza:

Az előttem lévő hülyeségeket mond. Programtervetoi rengeteg matek van. Én a Pannon egyetemre járok, bár nem programozó szakra, de vannak programozó szobatársam. Nem csak analízis meg valszam van hanem rengeteg diszkrét matematika is, numerikus matematika , lineáris algebra , és azok amik tiszta infos tárgyaknak hangzanak ( pl itt az operaciokutazas stb ) azokban is rengeteget kell számolni. Erre a szakra csak akkor menj, ha az agyad bírja a rengeteg matekot . A Pannonon vidéki merceben nézve jó az informatikai képzés de nagyon nehéz is, sokan elvéreznek. Tavaly 90 embert vettek fel programozó szakra. Elso félévben 40-en kiiratkozzak, mert rájöttek hogy ez nem megy nekik. Maradtak 50-en és második félévre végére ez a szam tovább csökken, csúszás nélkül csak a legjobb 10% tudja elvégezni. A gazdinfo sem rossz, de a piacon egy programtervezoinek jobbak az esélyei, persze a képzés is nehezebb.

Arra számíts, hogy bárhová mész programtervezoire, nem fognak megtanítani rendesen programozni csak az alapokat. Ez egyetemtől független. Továbbá számíts arra hogy nagyon sok használhatatlan tudást fognak adni, ez a képzés eléggé elavult. Ezért ( is ) van hiány igazi ,jó programozobol mert az egyetem közel sem ad akkora tudást amekkora szükség lenne.

A legjobban akkor jársz ha programtervezoire mész, de csak akkor ha közben szabadidodben is sokat foglakozol programozással. ( Ez viszont nehéz lesz mert egyetem alatt nem lesz annyira sok szabadidod ).

2017. máj. 30. 15:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Továbbá programtervezoin ami még szopó hogy ott rengete tárgy van,amit nehezen lehet megtalálni az interneten. A makrokonomiat jó eséllyel megtalálod,de a azokat amik itt vannak, nem fogod egykönnyen. Nálunk mindenki indiai videókat néz ( angolul ) és abból értik meg a tananyagot xD
2017. máj. 30. 16:26
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

#3: PTI-re járok, utolsó évesként, nem írok hülyeségeket. A dimat-hoz és analízishez rengeteg jó segédlet van a neten, amivel megérthető. Lineáris algebra az valahol félúton van a matek és az infó között, grafikánál van szükség rá. Ezen kívül még a numerikus analízis és a valség az, ami matek, de ezekből nincs olyan erős számonkérés, mint mondjuk egy matekszakosnál.

Operációkutatás is betudható mateknak, de ott meg többnyire nem kézzel kell számolni és őszintén annyira nem nehéz.

Az viszont biztos, hogy programozásból csak az alapokat tanítják és a tárgyak több, mint felét soha nem fogod használni.

2017. máj. 30. 16:26
 6/9 anonim ***** válasza:

"Továbbá programtervezoin ami még szopó hogy ott rengete tárgy van,amit nehezen lehet megtalálni az interneten."

Hát nem tudom, én mateking.hu és easymaths.hu-n mindent megtaláltam, ami kell. Persze nem ingyen, de potom összegért érhtetően, lépésről lépésre és gyakorlatiasan le van írva, nem érthetetlen matematikai voodoo-val, mint az összes egyetemi jegyzetben.

2017. máj. 30. 16:29
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat a matekom 65 infom meg 80 szazalekos lesz ezek alapjan szerintetek erdemes megprobalni a pti it? Ja es azt megjegyeznem h a matekra nem volt annyi idom felkeszulni mert mas targyak vittek el az idom de igy is 4es lett
2017. máj. 30. 17:58
 8/9 anonim válasza:
75%
PTI-re minden hülyét felvesznek és bent is maradnak :D bátran!
2017. máj. 30. 22:27
 9/9 anonim ***** válasza:
50%

Felvenni igen, mert alacsony a ponthatár... ugyanis a kutya se jelentkezik rá.

De hogy ott is maradjanak... hát, ha arra gondolsz, hogy a 6 féléves képzést sokan 12 félév alatt se végzik el, akkor igen, ott maradnak... fizetni a tandíjat.

2017. máj. 31. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!