Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemen (konkrétan SZTE),...

Egyetemen (konkrétan SZTE), van olyan szabály, miszerint idegen nyelvű irodalmat nem kérhetnek számon?

Figyelt kérdés
Tehát idegen nyelvű jegyzetet/szakkönyvet megadhatnak kötelező irodalomként, vagy csak ajánlottként? Én az utóbbiról tudok, de most leírva nem találom sehol.

2017. máj. 9. 19:29
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
19:51 Igen pontosan így értettem, köszönöm a választ!
2017. máj. 9. 19:56
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Most én 19:51, vagy a 78%-os? :D Mert ha én, akkor ne aggódj, legalábbis nem tudok róla, hogy ilyesmi lenne, ajánlott irodalmat persze tolhatnak, de azt úgy vizsga keretein belül nem igazán kérdezhetik vissza, csak úgymond segíti a dolog a tanulást, kiegészítés. (Más kérdés, hogy minden egyetemen vannak proli vizsgáztatók, akik azt is kérdezik, amiről te nem is hallottál, hiába tanultál meg mindent)
2017. máj. 9. 20:00
 13/27 A kérdező kommentje:
Rád gondoltam, igen. :) Már hallottam olyanról, hogy valaki to-hoz fordult ilyen esetben, de nem találok ilyen szabályról írásos bizonyítékot.
2017. máj. 9. 20:03
 14/27 anonim ***** válasza:
49%
Nem voltam veled lekezelo. Bar, az erdekelne, hogy igy mikor leszel hajlando szakirodalmat olvasni idegen nyelven. Majd utolso felevben? :D Nalunk is voltak elso ket felevben ilyen esetek. Mentek reklamalni mindenkihez. Erdekes mod oket mar nem szoktam az egyetemen latni. Valahogy kihullottak :D.
2017. máj. 9. 20:03
 15/27 anonim ***** válasza:
Biztos vagyok benne, hogy ilyen szabályozás nem létezik. Nálunk (teljesen más intézmény, valószínűleg teljesen más szak is) konkrétan olyan kritériumokat írnak elő, hogy egy beadandó dolgozatban a felhasznált szakirodalom hány százalékának kell angol nyelvűnek lennie minimum, és vannak olyan tárgyak, amelyeken a jegyszerzéshez hozzátartozik, hogy egy kijelölt angol szakirodalmi publikációt kell elemezni.
2017. máj. 9. 21:09
 16/27 anonim ***** válasza:
42%
nyugi, hagyjátok.. csak önigazolást várt, mert SZERINTE ez jogtalan, és elvárja hogy igaza is legyen..és nagyon nem bírja hogy nem dícséri mindenki hogy mennyire igaza van és menni kell hogy ez jogtalan..
2017. máj. 9. 21:21
 17/27 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem önigazolást vártam, szerintem a kérdésből sem ez jött le. Ha nincs ilyen, jó, elfogadom. Egyszerűen csak tudni szerettem volna.....
2017. máj. 9. 22:12
 18/27 Estádio de Felchút ***** válasza:
52%

Kiskoma, nem tudom, milyen szakon vagy, de sok - főleg műszaki, infós - területen nincs is értékelhető magyar nyelvű szakirodalom.

A COBIT -ot vagy az IEEE ajánlásai tudomásom szerint például csak angolul elérhetőek.

2017. máj. 10. 19:33
 19/27 anonim ***** válasza:
0%
"Kiskoma" :D legalja emberek mindenhol
2017. máj. 10. 19:54
 20/27 Estádio de Felchút ***** válasza:
Mi a baj, pubi?
2017. máj. 10. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!