Egyetemen (konkrétan SZTE), van olyan szabály, miszerint idegen nyelvű irodalmat nem kérhetnek számon?
am is.. értelmiségiként illik tudni egy idegen nyelvet minimum...
mondjuk én nem a diploma kiadását kötném nyelvvizsgához, hanem magát az egyetemi felvételt..
Oké, próbáljatok meg idegen nyelvű SZAKirodalomból megérteni, majd megtanulni olyan dolgokat, amikről ott olvastok először, utána beszélgethetünk. Zárójelben hozzáteszem, hogy nem mellébeszélős büfészak, ahol elég nagyjából megérteni, és majd valamit hozzágondolok, hanem kőkemény szaknyelv, ahol minden egyes szó értelmezésének jelentősége van.
Azért köszönöm a válaszokat!
Utolsó:egy középfokú nyelvvizsgától nem tudsz te olyan jól egy idegen nyelvet, hogy megértsd a szakszöveget..
Olyan jó, hogy ezen az oldalon mindenki ilyen "okos", 3 diplomával és 5 felsőfokù nyelvvizsgával.
jaj te szegény...mert egy mérnöki vagy épp jogi karon pl nincsenek ugyanúgy idegen nyelvű szakirodalmak (akár majd a szakdogádhoz is) ahol ugyanúgy minden betű helyes értelmezése számít...legyél felnőtt és küzdj meg vele, ne itt morogj rajta.. azzal nem leszel előrébb....
Ráadásul ugyebár egyértelmű hogy csak önigazolást vártál volna... ha valóban arra vagy kíváncsi, van-e ilyen szabály, lett volna annyi eszed hogy a hallgatói képviseleteteket kérdezd, akik erre szakosodtak, mintsem vadidegeneket
Egy egyszerű kérdést tettem fel, amire egy igen-t vagy egy nem-et vártam volna, nem kioktatást. Nem is értem, hogy minek veszed erre a faradtsagot,arról nem is beszélve, hogy ha ilyen intelligensnek tartod magadat, akkor miért beszélsz egy idegen emberrel ilyen lekezelő hangnemben. Kérlek ne pazaroljuk erre egymás idejét.
És igen, az első dolgunk volt a hallgatói érdekképviseletünkkel beszélni,de sajnos nem jutottunk előbbre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!