Ha matek érettségin (2017 majus kozep) a 17 es feladat a részét sokkal bonyolultabban csináltam meg ( körszeletek területe) de jó eredményt kapok akkor megkapom a pontszámot?
Ha hibátlanul építetted fel a megoldásodat, miért ne kapnád? Nem az a dolgod hogy megoldókulcsot kitaláld.
Ügyes vagy hogy megoldottad! Sok szerencsét az eredményhez!
Én arra a feladatra ránéztem és rögtön tudtam hogy azt hagyom ki :)
Elég gusztustalanul nézett ki.
Ügyes vagy hogy megoldottad.
En is igy csinaltam, ki se fert. Aztan felhivtam a vegen apukamat es 5 masodperc alatt megoldotta fejben sokkal egyszerebben. En meg csak neztem, hogy baaaaakkkeeer, de hulye vagyok :D
De a vegen amugy is ugy ereztem semmit se tudok, es olyan ideges voltam, hogy majdnem hanytam. Szoval az is csoda, hogy a nevemet tudtam. :D
Ha nem szerepel a megoldásod a hivatalos megoldókulcs lehetőségei között, akkor nem kötelesek elfogadni (akkor sem, ha jó). Sajnos ez így van, úgyhogy a tanárod jóindulatában kell reménykedni - bár sokat ő se tehet, max. amikor visszaküldi a suli a megoldókulccsal kapcsolatos problémafelvetéseket, beírja, hogy elfogadható-e úgy.
Nálunk egyszer egy térfogat-számításos feladatot többen is integrálással oldottak meg, elegánsan és helyesen, de mégis ki kellett nullázni, mert az Oktatási Minisztérium álláspontja szerint nem tananyag. :(
#6, légy szíves, ne ijesztgesd a kérdezőket. Minden jó megoldást el kell fogadni. A vizsgázónak az a dolga, hogy megoldja a feladatot, nem az, hogy eltalálja a mintamegoldás gondolatmenetét. Semmilyen szakmai alapja nem lenne annak, amit írsz, hiszen a matematika lényegéhez tartozik, hogy a helyes megoldáshoz sokféle úton el lehet jutni. Aki bonyolultan jut el, annak a megoldását is értékelni kell.
Oktatási Minisztérium pedig 2010 óta nem is létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!