Esti iskolaban ahol van tandij azt megtehetik hogy a befizetett tandijon kivul minden egyes erettsegi vizsgaert még ker 5 ezer forintot?
Figyelt kérdés
a tandij felevente olyan 12 ezer ft koruli az az egy tanevben befizet az ember nekik olyan 24 ezer ft koruli osszeget, es akkor ezen kivul hogy erettsegizhessunk meg minden tantargyert ker 5 ezret ez torvenyes?? az egy dolog hogy az iskola ker tandijat de ezen kivul torvenyes azert is penzt kerni hogy vizsgazhassak??? mert en ugy tudom mindegy hova jar az ember az elso erettsegi vizsgak mindenkinek ingyenesen jar, nagy lehuzas ez sztem.2017. máj. 7. 09:19
1/4 anonim válasza:
Ez melyik iskola, ha szabad megkérdezni?
2/4 A kérdező kommentje:
hat figyelj nem akarom ide kiirni mert egy lenyegtelen ketto lehet paranoias vagyok de nehogy bepereljen az iskola hogy az interneten ocsarolom oket tudom kicsi az eselye hogy ratalalnak erre a kerdesre de akkor is, igazabol emberek velemenye erdekelt volna hogy szerintuk lehet e ilyet torvenyes e, nem gondoltam hogy ilyen kevesen valaszolnak ebben a kategoriaban.
2017. máj. 10. 17:40
3/4 anonim válasza:
Elvileg a 229/2012-es kormányrendeletben ezt találtam: "33/A. §85 A köznevelési intézmény fenntartójától függetlenül térítésmentes az érettségi vizsga a tanulói jogviszony ideje alatt az érettségi bizonyítvány megszerzéséig és az adott vizsgatárgyból az érettségi bizonyítvány megszerzése előtti, tanulói jogviszonyban tett sikertelen érettségi vizsga első javító- és pótló vizsgája." Kérdezz rá, milyen törvényi rendelkezés alapján kér pénzt.
4/4 anonim válasza:
#3, ez az új szabály, idéntől vagy talán tavalytól.
Korábban a fizetős iskolákban valóban fizetős volt az érettségi, de az meg nem 5000 Ft. Nem jogszerű az érettségiért pluszpénzt kérni. Ha ugyanennyivel megemelnék az éves tandíjat, és nem mondanék, hogy az érettségiért kell fizetni, az más lenne.
Szóval nem törvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!