Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért nézik le annyira a...

Miért nézik le annyira a POTE-t (de úgy általánosságban véve a többi vidéki orvosi egyetemet is? )

Figyelt kérdés
Én magam a DOTE-ra járok, semmilyen barátom, ismerősöm nem jár a POTE-ra, így nincs érdekemben védeni, de abszolút nem értem, hogy miért nézik le ennyire...Nem kifejezetten az olyanokra gondolok, amikor egy pszichológus hallgató kiírja itt a múltkor is, hogy "jajj nekem 8-12 vizsgám van, ezért nézem le a POTÉsokat", mert ilyen retardált megnyilvánulásokkal nem lehet mit kezdeni, hanem az olyanokra, amikor a másik 3 orvosi, [köztük a DOTE is, igen] folyamatosan hangoztatja, hogy "nincs is Pécs!". A SOTE részéről mi is kapunk arrogáns, lenéző megjegyzéseket (pl: "nem is gondoltam, hogy Debrecenben is vannak szigorlatok...), de szerintem Pécs kapja a legtöbbet. Miért? Ok, elismerem, h a pesti a legnehezebb az embertelen (és szerintem értelmetlen) vizsgabeosztásokkal (3 szigorlat 2. év 2. felében például), de a másik 3 egyetemen is megtanítanak ugyanúgy mindent, csak más beosztásban. Akkor miért is kell lenézni a másik 3-at?! És miért kifejezetten a POTE-t?

2017. máj. 6. 11:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
95%

Kedves 9-10!

Nem tudom, ti miket szoktatok olvasni, de ezen az oldalon az ellenkezője sokkal gyakrabban jellemző (SOTE egekig magasztalása vs. vidéki egyetemek szidása), mivel egy trollnak ez a kedvenc időtöltése.

Akinek válaszoltatok, ő pedig pont éppen megint a szokásos troll (egy újabb, jelenleg 24%-os fiókjával), aki mindig mindenkinek kiadja magát. Itt most épp PTE ÁOK hallgatónak mondja magát (és már nem először teszi, ellenszenves hangnemben nyilatkozva, mivel abban reménykedik, hogy így el tudja hitetni másokkal, hogy a pécsiek ilyenek), a másik kérdésnél meg épp azt mondja, hogy a vidéki egyetemek csak másodrangúak, bezzeg a SOTE...

( https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanul.. 9-es, 2 hasonló, szintén a 3 vidéki egyetemet ócsároló hozzászólását már egyébként törölték tegnap)...

Nagyon nagy valósíznűséggel a 6-os hozzászólásban említett 27%-os fiók gazdájáról van szó, aki azon a fiókján

POTE, DOTE, és legalább negyedéves SOTE-hallgatónak is kiadta már magát (közben idiótázva és parasztozva mindenki mást). Linkeket ld. a 6-os hozzászólásban.

Nemrégiben egy másik, 38%-os fiókjával kiadta magát először Pécsen végzett orvosnak (szintén figyelve arra, hogy ellenszenves legyen másoknak, így az „elmebeteg idiótázás” sem maradt el: https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magya.. (17)), majd SOTE-oktatónak

(látszólag kedvesen és segítőkészen, mindenkinek sok sikert kívánva: https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__speci.. (15, ráadásul ugyanannál a kérdésnél korábban kiadta magát ugyanarra a tanfolyamra járó hallgatónak is (8,11, természetesen a tanfolyam reklámozása céljából, de sok sikert kívánva, hogy kedvesnek tűnjön)), ugyanaznap a PTE ÁOK hallgatójának is kiadta magát ( https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanul.. (6, 8), https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanul.. (6), aki már eddig is sokat szenvedett az anatómiával ( https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanul.. (5)). Az a fiókja már nem létezik, mivel kitiltották vagy törölte magát (miután szembesítettem az önellentmondásaival). Utána egy másik nicken megpróbált hiteltelenné tenni ( https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__speci.. , 11-es) de az idő engem igazolt akkor is, mivel a korábban 46%-os válaszoló MINDEN említett hozzászólása egyszerre esett vissza 39, majd később 38%-ra is). Ilyen véletlenek nincsenek. Persze ő mindig azt mondja, hogy én harcolok a vidéki egyetemek mellett, meg én akarom őt elhitelteleníteni, pedig saját magát hitelteleníti el... Ugyanezt játszotta a 27%-os fiókjával is. Bárki ellenőrizheti rendszeres időközönként, hogy az említett felhasználók %-a mindig egyszerre változik, így kétségtelenül ugyanarról a fiókról van szó. A 27%-os fiókjánál már 1 éve így történik, de már a 38%-osnál is eltelt annyi idő, hogy a véletlen esélye kizárható legyen.

Most meg (már nem először, és nem is másodszor...) újrakezdte az egészet egy új, jelenleg 24%-os fiókkal. A moderátorok meg győzzék vele tartani a lépést... Ha ez a fiókja pár napnál hosszabb életű lenne (és nem törölnék a vidéki egyetemeket szidó, SOTE-t reklmáozó hozzászólást), szintén szépen követkető lesz, hogy bizony egyetlen fiók, egymásnak ellentmondó állításokkal...

Volt egy 42%-os (már szintén nem létező) fiókja is, ahol nagyjából ugyanazt az álláspontot hangoztatta, mint most a 8-asban:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magyar..

Rengeteg másik fiókját is törölték már, mivel volt időszak, amikor naponta 5-6 provokatív kérdést is feltett a témában. Valamiért a 27%-ost eddig megőrizte, biztosan érzelmileg kötődik hozzá. Előtte volt még egy 58%-os fiókja is, de már az since meg...

Ilyen embert nem szabad komolyan venni. Ezzel, hogy elhiszitek a konfabulációit, ezzel meg csak adjátok alá a lovat... Mindenki látja, hogy csak egy frusztrált provokátorról van szó. Én megértem, hogy nem esik jól SOTE-hallgatóként, amikor ritkán épp a SOTE-t is szidja (de egyáltalán nem ez a jallemző), de általában inkább a vidékieket szokta szidni és a SOTE-t magasztalni (és ez pedig bizonyára a vidéki hallgatóknak nem esik jól, titeket viszont az érdekes módon nem zavar)...

Kedves 10-es, te pedig lesüllyedtél az ő szintjére, miután elkezdtél „kis vidéki suttyú”-zni, ezzel megbélyegezve minden vidékit (és bizony ezzel inkább te lettél a „suttyú”), miközben fel vagy háborodva, azon, hogy szerinted pont ti vagytok bélyegezve (holott nem vagytok, csak egy troll próbálja szítani a feszülséget). És erre nem a trollt teszed helyre, hanem elkezded szidni a vidékieket. Meg a „pont mi vagyunk megbélyegezve” kicsit arra utal, mintha titeket megbélyegezni még sokkal rosszabb lenne, mint másokat.. Pedig rossz az mindenképp, bárkit is bélyegezzenek meg. Legközelebb gondolkodj el kicsit, és ne válaszolj neki első felháborodásból.

Egyébként annyi talán igaz lehet a troll állításaiból, bár a SOTE-ra vágyott volna menni (és talán még a tanfolyamára is járt), de végül aztán Pécsen kezdte meg tanulmányait, amiről talán azt hitte, hogy könnyebb lesz neki, de végül nem lett az, és most ott lehet elsős vagy esetleg másodéves hallgató, aki már sokat szenvedett az anatómia 1-gyel is, és most így akar bosszút állni, hogy időnként saját magának, időnként másnak kiadva magát, több fiókkal szidja a vidéki egyetemeket. Itt van némi ellenmtmondás, mivel egyrészt bosszúból szidni akarja a vidéki egyetmeket, ugyanakkor valamivel igazolnia is kell, hogy miért nem úgy megy neki, ahogy szeretné, így időnként azt is bizonygatja, hogy ahova ő jár, az még nehezebb is, mint a többi, ugyanakkor a SOTE-ra vágyik, így azt is dicsérgeti, legszínvonalasabbnak, legnehezebbnek, időnként az „egyetlen igazi” orvosinak nyilvánítva, ahonnan a „legjobb orvosok” kerülnek ki. De ezek a különbségek csak az ő fejében léteznek, mivel bár nyilvánvalóan vannak különbségek az egyetemek között, összességében kompenzálják egymást. Egyik tárgy itt nehezebb, másik ott, harmadik amott. Egyiket itt oktatják a legjobban, másikat ott, harmadikat amott. Egyiken a ponthatár meg a publikációs aktivitás magasabb, a másikon a diploma elismertsége nagyobb... De végül mindegyik egyetemen ugyanazt tanulják meg a hallgatók, mind a 4 egyetem világszínvonalú és nemzetközileg is elismert, és mindegyikről sok kiváló orvos kerül ki...

A trollt meg helyre kell tenni, esetleg jelenteni a hozzászólásait és a provokattív kérdéseit, ha ez indokolt, nem lesüllyedni a szintjére.

2017. júl. 1. 07:51
 12/16 anonim ***** válasza:
3%

Nem, 11-es! Semmi baj azzal, hogy a 10-es felháborodásból válaszolt, jobb, hogy előtte nem is gondolkodott el rajta! Miért? Mert tökéletesen demonstrálja, amiről a kérdező írt. Egy átlag SOTE-s ezzel vág vissza, ha dühös. Ha végiggondolná, nyilván nem írná le (de amit akkor írna, az lenne a hazugság, a kamuzás), mert nem akarja megbántani, aki vele normális stb, de dühében se ír ilyet az, aki a "lelke mélyén" nem azt gondolja, hogy igenis a SOTE a legjobb, és ha valaki meg van bélyegezve, nehogy már ők legyenek az, meg amúgy is minden vidéki suttyó (oh, pardon „suttyú"). Szóval, ne is haragudj 11-es, de ilyet dühében is csak az ír, aki kimondatlanul, de tényleg lenézi a vidéki szaktársait, csak normális állapotában erről hallgat, mert megszólják.

10-es! Érdekes, hogy neked/nektek már az is sértés és megbélyegzés, ha valaki olyat mer írni, hogy mind a 4 ugyanolyan nehéz, vagy mindenhol más tárgy nehéz. Nektek csak az nem sértés, hogy "minden a SOTE-n a legnehezebb, ott a legtöbb a szivatás, az a legjobb, leglegleg... orvosi MO-n". Pont ti nézitek le a vidékieket: "Elég vicces, hogy pont mi vagyunk megbélyegezve...." És pont te írod, hogy PONT TI, vidéki suttyók, ki nem sz.rja le, mi van vidéken? Ezek mik, ha nem megbélyegzések és lenézés? Egyébként meg ti vagytok eltévedve, mikor a vidéki családi hangulatról beszéltek.... Mi jár ilyenkor a fejetekben? Hogy Pécsen, Szegeden, Debrecenben csak egy tea mellett elbeszélgetnek a vizsázókkal és nevetgélnek, majd kapnak egy ötöst?! Senki nem mondott olyat, hogy a SOTE-n vattacukorból vannak a vizsgák, ti szeretitek ezt hangoztatni a vidéki orvosikról, vagy ha hangoztatni nem is, de ezt gondoljátok. A kommentedben a megbélyegzős rész pont erre utal.

Kérdező! A POTE-n is 3 szigorlat van másodév végén (első végén biofizika, sejtbiológia), de szerintem Szegeden is, bár ott a fejlődéstan elektív, nem kötelező. Nálatok, ha jól tudom, úgy van, hogy anatómia szigorlat után van neuroanat (neurobiológia) kollokvium, és lehet, hogy így kevesebb szigorlatotok van. (Meg ha jól tudom, kórélettan szigótok sincs, hanem fél éves klinikai fiziológia).

Nagdiclanslx ! Bocs, de nem arról van szó, hogy anat1 demón/zh-n esetleg vizsgán megbuktatnak rajta. Ez szerintem is alap. Hanem, hogy anatómia szigorlaton ez az első kérdés tetemsétán, és a legkisebb hiba után viszlát. Hogy egy anatómia szigorlat (anat1, anat2, szövet1, szövet2, neuroanat, neuroszövet, teljes embriológia) tényleg ezen áll vagy bukik. Ne adjon jó jegyet, de hogy esélyt se ad javítani? Tök mindegy, hogy miért van fél évetek ismételni, de van. Tudom, hogy lesz...rjátok, hogy mi van vidéken, de Pécsen a neuroanat félévében van a szigorlat, és hidd el, hogy a kéztőcsont az utolsó, amit az ember átismétel, mert meg kell tanulni a neurós félév anyagát (anat, szövet, embrió), és ha ez megvan, az ember nyilván nem a legkisebb csontokkal kezd ismételni +ezen kívül ugye ott van a másik kettő szigorlat, az immun és az orvosi szociológia vizsga. Teljesen más (de nyilván az se könnyű) egy kollokvium neuroanatból, majd úgy nekiugrani a szigorlati félévnek, hogy mindent tanultál már anatból, és van időd az apróságokat is átismételni, újratanulni, nem azzal kell évközben meg a vizsgaidőszaki készülés nagy részében tölteni az időt, hogy egyáltalán a neurót megtanuld. Nem még az egy évvel korábbi apróságokat ismételni.

2017. okt. 1. 08:17
 13/16 anonim ***** válasza:
3%

Ehhez a megbélyegzős dologhoz még valamit mondanék. A SOTE-sokat SENKI nem bélyegzi meg az itteni trollon kívül, amire a 10-es ilyen okádék stílusban reagált, az egy nem létező jelenség.

Én viszont vidékiként többször tapasztaltam már hasonlót azokhoz, amiket itt olvastam. Megkérdezik, hogy hol tanulok, megmondom, erre jönnek a fél szavas megjegyzések, pofavágások stb. Orvostól is volt már ilyen. De nem kell ehhez idegen. Több barátom, haverom is ment a SOTE-ra, és akikkel annyira nagyon jóban nem voltam, azok már szóba se állnak velem, akivel jóban voltam, vele nyaranta néha sörözünk, bulizunk, de mindig érezteti, hogy azért a SOTE mégiscsak a SOTE, és nem vagyunk egy szinten (amikor az egyetemről beszélgetünk).

Szóval gratulálok a vidéki szaktársaitok, leendő kollégáitok lenézéséhez.

Zárójeles rész: a SOTE-klinikákon is dolgoznak vidéki diplomás orvosok, ha jól tudom, valamelyiknek az igazgatója Pécsen végzett. Azt nem tudom, ha ilyenről tudomást szereztek, akkor mi van? Hogy jön egy vidéki diplomás orvos ahhoz, hogy nektek dirigáljon..... Még ilyet!!!!

2017. okt. 1. 08:40
 14/16 anonim ***** válasza:
93%

#12-13:

„Mert tökéletesen demonstrálja, amiről a kérdező írt. Egy átlag SOTE-s ezzel vág vissza, ha dühös.”

Nem, mint ahogy mondtam a tegnapi kérdésedél is, amit épp most töröltek. Mit ahogy azt is, hogy ahol azt firtattad, hogy miért jelentleznek át egyesek a SOTE-ra. Meg ahogy a fiókodat is.

„SOTE-sokat SENKI nem bélyegzi meg az itteni trollon kívül, amire a 10-es ilyen ----- stílusban reagált, az egy nem létező jelenség.”

Azért a te stílusod is hagy némi kívánnivalót maga után... A sok felkiáltójel használata pedig az agresszivitás jele.

2017. okt. 1. 10:22
 15/16 anonim ***** válasza:
31%

Nem rosszból, de nem értem, miért pontoztátok le a 0%-os válaszolót. Van valami abban, amit mond.

A sok felkiáltójel az ő esetében szerintem nem agresszió, hanem felkiáltás, hogy "Még ilyet!", gúnyosan.... Ha valaki nem értené a szarkazmust.

A témához.

Könnyű SOTE-sként lesz.rni, hogy mi van vidéken. Alapból én is lesz.rtam, hogy mi van Budapesten, abszolút nem érdekelt, hogy a Semmelweisen mit csinálnak és mit nem csinálnak, pont ahogy ti minket. Csak az az "apró" különbség, hogy amíg a SOTE-hallgatókat mindenki csodálja, hogy húha, az aztán nem semmi, addig a vidékiek elég sokszor kapják meg ezt a "hát nem rossz egyetem, de nem is a legjobb..." vagy "hát az se rossz" és társai beszólásokat/pillantást/megjegyzéseket.

Mivel ismerem a GYIK népét, leszögezném, hogy nem kell a medikusokra felnézni, nem kell csodálni, de lenézni és alázni se kéne azt, aki vidéken tanul, mert lehet, hogy egy nap jobb orvos lesz, mint sok SOTE-s.... Nagyon nem az egyetemen múlik, hogy ki milyen orvos lesz, sokkal inkább a rezidens-szakorvosképzésen, de méginkább az egyéni elhivatottságon.

89%-os! Abban is igaza van a leszavazott 0%-osnak, hogy aki nem tartja a vidékieket suttyónak és nem gondolja azt, hogy a vidéki orvosikat sokkal könnyebb elvégezni, az 1) nem hívja őket kollektíven vidéki suttyónak 2) nem ír olyat, hogy vicces, hogy PONT ők vannak megbélyegezve. Mert kik ők, hogy másokat meg lehet bélyegezni, de őket nem? Vagy miért kell egy gyökér miatt MINDEN vidékit lesuttyózni? Aki alapból nem nézi le őket, és nem tartja gyengének a képzésüket, az hirtelen felindulásában sem ír ilyet, nem ezzel vág vissza, nem degradálja az összes vidékit egy paraszt miatt, mert eszébe se jut, hogy vidéken gyengébb képzés lenne és/vagy rosszabb orvosokat képeznének; de erre te is felhívtad a figyelmet, te is beszóltál neki...

Mellesleg: Azt senki nem mondta, hogy vidéken milyen nehéz, Budapesten meg "vattacukorból vannak a vizsgák". Max olyat mond valaki, hogy bizonyos tárgyak a SOTE-n nehezebbek, mások vidéken, de persze már ez a kijelentés is sérti sok SOTE-s (pl az ide kommentelők) egoját, és kikéri magának, mert ők meg vannak győződve arról, hogy a SOTE-n minden vizsga nehezebb, mint vidéken és minden tárgyból több a szivatás.

Egy költői kérdést azért feltennék. Aki lesuttyóz minden vidéki medikust, és meg van győződve, hogy sokkal könnyebb a vidéki orvosikat elvégezni, az hogy fog a beteg emberekhez, vagy a kórházi hierarchiában alatta lévőkhöz (műtősnő, műtősfiú, betegápolók, takarítók..stb) szólni, ha a nem Budapesten végzett kollégáira így tekint? Milyen orvos lesz abból, aki már egyetemistaként lenézi a leendő orvos-kollégáit is, csak mert nem a Semmelweis Egyetemen tanulják ugyanazt?

2017. okt. 1. 12:02
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

#15:

„Nem rosszból, de nem értem, miért pontoztátok le a 0%-os válaszolót. Van valami abban, amit mond.”

De attól még az, ahogy mondja, minősíthetetlen. Meg az az ámokfutás is, amit a másik 2 törölt kérdésénél művelt. Neki már megvan az előélete itt, nem szorul védelemre... Ő az a troll, aki hol azt írkálja, hogy a SOTE az isten, és Pécs meg a leggyengébb, hol meg előveszi a másik énjét, és akkor meg ugyanezen van felháborodva... Nem véletlen, hogy reggel még írkált ide a 39%-os fiókjával, azóta meg 2 kérdését is törölték, a fiókját meg kitiltották...

„A sok felkiáltójel az ő esetében szerintem nem agresszió, hanem felkiáltás, hogy "Még ilyet!", gúnyosan.... Ha valaki nem értené a szarkazmust.”

Elég egy felkiáltójel is, akkor is szarkazmus.

„Csak az az "apró" különbség, hogy amíg a SOTE-hallgatókat mindenki csodálja, hogy húha, az aztán nem semmi, addig a vidékiek elég sokszor kapják meg ezt a "hát nem rossz egyetem, de nem is a legjobb..." vagy "hát az se rossz" és társai beszólásokat/pillantást/megjegyzéseket.”

A SOTE-sok is ugyanúgy sokszor megkapják, tehát őket sem „csodálja mindenki”, mint a 6-osban mutattam is rá példákat bőven... A többség nem néz le senkit, mivel a többség tudja, hogy mind a 4 egyetem világszínvonalú.

„89%-os! Abban is igaza van a leszavazott 0%-osnak, hogy aki nem tartja a vidékieket suttyónak és nem gondolja azt, hogy a vidéki orvosikat sokkal könnyebb elvégezni....”

Ugyanezeket a gondolatokat korábban magam is kifejeztem a 11-es hozzászólásban, és én sem bántam kesztyűs kézzel a suttyózóval, de amit én írtam, az legalább stílus szempjtjából is vállalható.

„de erre te is felhívtad a figyelmet, te is beszóltál neki...”

Bárkinek „beszólok”, aki ilyen stílusban adja elő, pedig mint a 11-es hozzászólásomból látszik, hasonló véleményen vagyok a „suttyózásról”.

2017. okt. 1. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!