Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Negyven éves kor felett...

Negyven éves kor felett hogyan kell jelentkezni esti vagy levelező felsőfokú alapképzésre?

Figyelt kérdés
Mit kell tennem ha főiskolára akarok járni ?Be fognak hívni felvételi interjúra? Vagy tesztet kell irnom?Esetleg csak simán elfogadják a húsz évvel ezelőtti érettségi bizonyitványom eredményeit ,augusztusba beíratkozok és ezzel kezdhetem is ősztől az első félévet vagy hogyan működik ez?
2017. ápr. 8. 11:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ha a választott szakodon indul levelező, államilag finanszirozott képzés, akkor igen, ha eléred a szükséges ponthatárt. "ALA" ezt kell keresned.

Viszont a szakok 95%án vagy nem indul levelező képzés, vagy ha indul, akkor az nem államilag finanszirozott.

2017. ápr. 11. 10:36
 12/18 A kérdező kommentje:

értem..

Mondjuk azért ez se gyenge.

Idézet a felvi.hu ról:

""""Érettségi követelmények:

Az alábbi érettségi tárgyak közül legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni.""""

-És elkezdi sorolni a tantárgyakat amik közül "MINIMUM" 1-et "EMELT" szinten kell teljesíteni:

-Matek

-Magyar

-Töri

-Infó

-Angol

-Stb,

És ez nemcsak 1-2 állami oktatási Intézmény esetén van így hanem (ahogy elnéztem)gyakorlatilag az összesnél,még a magánintézményeknél is ahol ráadásul csak "önköltséges" képzések vannak.

Na és hogy mindez miért érdekes ?

Hát leginkább csak azért mert ha valakinek 15-20évvel ezelőtt érettségizett akkor az hogy fog tudni felmutatni emelt szintű érettségit?Hisz 20 évvel ezelőtt nem volt közép meg emelt szintű érettségi.

Őket akkor hogy veszik fel?

2017. ápr. 11. 15:46
 13/18 anonim ***** válasza:

Emelt érettségit kell tenned, kivéve ha van már diplomád, akkor nem kell.

Amúgy ajánlom a nyelvi érettségit, ha elfogadják felvételi tárgynak, mert ha 60%nál többet érsz el, egy B2-es középfokú nyelvvizsgának felel meg, ami majd a későbbiekben kell.

2017. ápr. 11. 16:24
 14/18 A kérdező kommentje:

-Sajnos nincs még diplomám. :-(

Emelt szintű éretségit abban a felsőoktatási intézményben kell tennem ahová jelentkezek?

Ezek szerint ha nyelvből emelt szinten 60% felett teljesítek,ebben az esetben a nyelvi emelt szintű érettségimet "megfeleltetik" B2-es szintnek,tehát az alapképzés végén(mert3.5 éves alapképzésre jelentkeznék) nem kell "külön" nyelvvizsga-bizonyitványt felmutatnom(vagyis nem kell külön középfokű nyelvvizsgát tennem magán nyelvviskolában) ahhoz hogy kiadják a diplomám ha sikeresen lediplomáztam?

2017. ápr. 12. 08:41
 15/18 anonim ***** válasza:
Felsőoktatási intézmény nem szervez érettségit, csakis középiskola. Emelt szintűt pedig nem is mindegyik. Ácsi, csak akkor emeltezz nyelvből, ha elfogadják a tárgyak között, másképp nem fog beszámítani. Tehát ha mondjuk matek és fizika a követelmény, hiába emeltezel angolból. De a kérdésedre válaszolva, igen, megfelel egy középfokú nyelvvizsgának, azt már nem kell letenned egy nyelvvizsgaközpontnál.
2017. ápr. 12. 15:20
 16/18 anonim ***** válasza:

A legjobb lenne, ha megírnád Kérdező, hogy hová szeretnél majd jelentkezni. Akkor célzottan tudnánk segíteni, és nem csak rébuszokban beszélgetnénk.

Nagy általánosságban: ha most nem jelentkeztél feb. 15-ig, akkor idén már csak pótfelvételi eljárásban tudsz részt venni(ami ugye mindig fizetős, mármint a képzések), és abban az esetben, ha megfelelsz a felvételi követelményeknek, és van elég pontod,akkor felvételt nyersz.

2017. ápr. 23. 08:23
 17/18 anonim ***** válasza:
Előző voltam: Én idén jelentkeztem 40+-al ,állami levelezőre, nyelvszakra, diploma beszámításával.
2017. ápr. 23. 08:25
 18/18 A kérdező kommentje:

Igazábol oly véresen komolyan nem ragaszkodok az elképzeléseimhez.Ahogy sikerül.Ha felvennének akkor szociális munka ,bölcsészet, teólógia (de nem lelikpászori szinten)vagy valami lazább dolog ahova nemkell matek fizika kémia vagy efféle

Ha esetleg véletlen a műszaki kapna nagyobb hangsúlyt akkor esetleg anyagmérnök anyagvizsgáló mérnök,esetleg műszaki szakoktató(ebből viszont maximum csak gyakorlati villanyszerelést lennék hajlandó oktatni mást nemigazán,esetleg talán még fémipari alapozót) De ezek elég távoli dolgok . Sajnos ma már nem olyan egyszerű a továbbtanulás mint mondjuk húsz harminc vagy ötven évvel ezelőtt.

2017. ápr. 23. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!