Kinek mi a véleménye a mai iskolarendszerről és a gyerekek túlterheléséről?
A mai iskolák a lélek vágóhídjai. Amikor egy gyermek 6-7 évesen bekerül az első évfolyamba, akkor egy kategorikus, fekete-fehér beosztásnak kell megfelelnie. Azelőtt meg van egy végtelen szárnyalása, szerteágazó kreativitása. A sokrétűséget nem lehet egy kategóriákra osztott rendszerbe tenni. 8. évfolyam végére szinte felőrli a lelket, tönkreteszi az érzelmeket. A szabadelvű egyéneknek nem való ez a rideg, rút, zord műszakleosztás. Egyszerűen csak kizsigerel mindenkit. Nagyon rosszul van működtetve.
Továbbá nekem is nagyságrendekkel jobban esik akkor felkelni amikor nekem tetszik ráadásul csörgőóra nélkül. Amikor iskolába jártam, akkor olyan hulla fáradt voltam, hogy a fejemből nem láttam ki normálisan. Már 8.-ban több doboz cigit szívtam. Középiskolát energiaitalokkal éltem túl. Tudom, hogy egészségtelen, de nem lehetett ezt másképpen bírni.
Az pedig, hogy gyári meló vagy bármilyen munka, ott is kategorikusan le van osztva 8-12 óra mindenkinek. Lassan a lelkünk is a vállalatot illeti meg. Nem bírom én ezt az egészet már, és soha nem is bírtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!