Ha csoportban kell megcsinálni a beadandót és a csoportból egy valaki nem csinál semmit és így nem készül el rendesen a feladat, akkor mindenki megérdemli az egyest a csoportban, vagy csak az, aki nem csinált semmit?
IGEN.
Ha o nem csinalta meg. Miert nem csinaltatok meg ti helyette?
Aztan majd leverhetitek rajta, de munkanal se fog senkit erdekelni hogy miert nincs kesz valami csak az hogy nincs kesz
Ha magát a feladatot, annak minőségét osztályozza a tanár, de egy ember miatt nem lett készen, akkor adhat egyes, mivel csak a feladat számít, ami ugyebár nincs készen. Ettől függetlenül egy diák, aki mindent beleadott, hogy készen legyen a feladat, de a lusta személy miatt nem sikerült, nem fogja fairnek érezni a jegyet, és szerintem sem fair. Általában csoportmunkára olyan feladatot adnak, amit csak csapatban, feladatmegosztással, együttműködéssel lehet megcsinálni, tehát ha egy ember nem csinál semmit, máris veszélyben van a feladat sikere.
Ha a csoportmunkát, az együttműködést osztályozza, akkor is adhat egyest, hiszen nem valósult meg együttműködés. (Bár ha egy 5 fős csapatból egy ember nem dolgozik, de a másik négy jól kooperál, akkor nekik miért jár egyes?) És vannak olyan diákok, akiket atombombával sem lehetne rávenni a feladatra, hiába rimánkodnak neki a csapattársak.
Szóval mindkét esetben, amit felvázoltam adhat egyest a tanár, és elfogadhatóan meg is tudja indokolni, hogy miért. De szerintem továbbra sem fair.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!