Mérnökök ti bejártok minden előadásra egyetemen?
Nem.
Mondjuk nem is diplomáztam le.
ha a szakmában akarsz dolgozni, és jó akarsz lenni, akkor minden egyes előadásra járj be. Ne mérlegelj, hogy jaj Te majd jobban meg tudod tanulni vagy ilyesmi, mert hülyeség. 5 éve végeztem, masszívan a szakmában dolgozom (BME-n végzett építőmérnökként) és minden kihagyott előadást utólag bánok. Baromi jó dolog, hogy valakinek az a dolga, hogy megtanítson valamire, elmondja, hogy mit és hogyan csinálj. Egyetem után friss tudást szerezni vagy fejlődni csak komoly energiabefektetéssel tudsz. Az "öregek" tapasztalatát a pódiumon érdemes tisztelni. Lehet, hogy úgy érzed pillanatnyilag, hogy nem sokat adott neked, de a szemléletformálás és problémamegoldás az fejlődik szépen, és akkor bukik majd ki, ha olyan helyzet elé állít az élet. Ugyanabból az "eresztésből" egészen más minőségű mérnökök jönnek ki. Évfolyamtársaim között van pár aki szerkesztői szinten ragadt meg, és van aki már masszívan középvezető. Pedig ugyanazt tanulták. Nyilván itt más emberi kvalitások is közrejátszanak, de nagyon lényeges a látásmód.
Szóval járj be! Az a dolgod, annál semmi sem fontosabb, szó szerint a jövőbe fektetsz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!