Békási Veres Péter Gimnázium, jó suli, mi az ami szerintetek rossz, mi az ami jó benne?
Szülős, diákok tapasztalatait várnám.
A radnóti és a Veres között gondolkodom.
8 évfolyamosba vettek fel.
Minden infónak nagyon örülnék!!!
köszönöm szépen
A maga nemében természetesen jó suli. Az más kérdés, hogy a megyar oktatási rendszer úgy van elcseszve ahogy van, és mint sok suli, ez is igazodik a rendszerhez....
De legalább igényesen teszi. Tényleg olyanok kerülnek ki (többnyire) innen, akiket több mint valószínű hogy felvesznek a kinézett egyetemükre, rendelkeznek nyelvvizsgával, nem ritkán kiemelkedő tanulmányi verseny/sport eredményekkel.
Ennek az ára pedig az, hogy elviseld a szinte állandó terhelést, a versenyszellemet, sok tanulást(sajnos sok esetben magolást), a különóráidról való lemondást, és a kevés alvást (főleg ha mást is akarsz csinálni normálisan mellette)
Ez főleg 10-11.osztálytól érvényes fokozottan.
5-8. rengeteg óra minden nap, köztük néptánc,furulya, ilyesmik, ógörög... szóval vannak érdekes dolgok.
De valamennyire mindenképp beszűkíti a látóköröd a suli.
Köpeny, papucs megszokható, menza nem túl jó, de elmegy, épület állapota siralmas őszintén szólva...
Tanárokból elég sok van, elég széles skálán mozognak... Vannak köztük, akik nem sokat tanítanak, viszont akik megrögzöttek szinte, olyanok is... Igazából igazodni kell hozzájuk, ennyi.
Sok szakkör, lehetőség, táborok, ilyesmik...
Versenyek minden mennyiségben.
Sportolás területén sem rossz, de igazából tényleg a tanulmányok a fontosak. Matek és nyelvek kiemelt szerepűek, utánuk a természettudomámyok jönnek.
Közösség... tapasztaltam jobbat is, de elmegy.
Igazából 5-8-ről bővebben nem tudok nyilatkozni, 9.-ben jöttem ide, szóval ezek a tapasztalatok főleg az onnan felfelé való osztályokra vonatkoznak.
Tedd mérlegre hogy neked mi a fontos, és hogy milyen hozzáállással tudod ezt csinálni.
Én őszintén szólva megcsömörlöttem az egésztől.Folyton érzékelem az egész rendszer hibáit, ami itt még jobban kijön, hiszen tényleg igyekszik követni a tantervet és mindent... Egyszerűen nem humánus és rengetegszer értelmetlen az egész. Nekem ezt nem éri meg így csinálni, és ilyen korban feláldozni szinte minden más hobbimat.. Ha most lennék 8.-os önmagam, egyértelműen nem jönnék ide.
Nem szeretnélek elrettenteni, van persze sok jó aspektusa ennek a dolognak, ez csak egy szubjektív vélemémy, de gondoltam ne csak pozitívat olvass :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!