Szlovákiából Magyarországra egyetemre?
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan számítják nekem a pontokat ha szlovákiai magyar gimnáziumból szeretnék menni főiskolára/egyetemre. (ELTE, Semmelweis és a Debreceni Egyetem van eddig számításban főleg.) Magyarból, angolból és szlovákból kötelező érettségizni nálunk. Hallottam olyanról, hogy ha jól sikerül a szlovák érettségi akkor kapok rá +40 pontot, ez igaz? Ha nem lesz túl jó, viszont 12 éve tanulok szlovákul, akkor is kaphatok azért valamennyi pontot?
Másik kérdésem a felsőfokú biológia érettségiről lenne. A tanárom azt mondta, hogy Magyarországra kell mennem megcsinálni. Hová kell ilyenkor menni? Ha ott megcsinálom és mondjuk 50%-ra sikerül akkor mennyi pontot kapok érte összesen? És mondjuk ha nekem a negyedik választott tárgyam itt a biológia középszinten, ami sikerülne 90%-ra, lehet azt használni félretéve a felsőfokút egy másik tárggyal duplázva?
Előre is köszönöm, és elnézést ha valami nagyon hülyeséget kérdeztem, de tényleg nem vagyok ezekkel tisztában :S :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!