Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Igaz az, hogy a jogi egyetem...

Igaz az, hogy a jogi egyetem sokkal nehezebb az orvosinál?

Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy az orvosin a középsulis emelt biosz, kémia és fizika hatalmas segítség, míg jogon mindent nulláról kell tanulni, azt nem vették gimiben. A bioszhoz mindenki ért, aki érettségizett, bárki fel tudja venni a fonalat.

2017. febr. 21. 12:41
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
5%
A vizsgák felépítése és számonkérés módja alapján nehezebb, különösen az első két év az ami nehezebb.
2017. márc. 1. 23:08
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem tök mindegy? Sosem értettem, mi értelme ennek a "kinek nehezebb" típusú farokméregetésnek. Orvosit végeztem, két jó barátom jogot. Érdekes módon sosem kezdtünk el azon elmélkedni, hogy vajon ki szívott többet, kinek volt szarabb...

Nekem speciel a jog egyébként egészen biztos,hogy nehezebb lenne. Hogy miért? Mert baromira nem érdekel. Mondhatni semennyire. Azt a néhány dolgot, ami az orvoshoz kellett, megtanultam, de pont elég volt.

Egyszer belenéztem barátnőm egyik jogi tankönyvébe, konkrétan egy oldalt sem bírtam végigolvasni belőle.

De ugyanilyen alapon a jogot végzett barátaimnak meg az orvosi lenne nehezebb, mert őket meg az nem érdekli.

2017. ápr. 14. 21:21
 23/27 anonim ***** válasza:
8%

Úgy szeretem, mikor kikáltja valami gyökér a SOTE-t a legeslegnehezebb magyar orvosinak (minden tantárgy tekintetében) a számonkérések módja alapján, holott fingja nincs, hogy vidéki egyetemeken milyen számonkérések vannak.

21-eske. Hogyne, nyilván. A SOTE-n neuroanat kollokvium van külön, majd van fél év átismételni, újratanulni az anatómiát/szövettant/fejlődéstant, míg máshol a neuroanat félévében van rögtön a szigorlat, ugyanabból az anyagmennyiségtől. A SOTE-n mondjuk az élettan a gyilok. De más meg vidéken nehéz. Szóval azt kijelenteni, hogy a SOTE a legnehezebb és MINDEN ott a legnehezebb... Elég merész. De majd kérd ki minden ... orvos diplomaadatait, akihez mész, hogy hol végzett.

2017. okt. 8. 10:47
 24/27 anonim ***** válasza:
15%
Egyébként, hogy a p.....ba jön ide, hogy melyik orvosi a nehezebb? Nem is erről szólt a kérdés. Amúgy mind a 4 k...v nehéz és pont. Ha nem lenne ugyanolyan jó mindegyik, nem ugyanolyan felkészült orvosokat képeznének, nem lenne orvoshiány, mert a vidéki diplomákkal nem tudnának menni USA-ba, Angliába, Németországba, Svédországba stb, DE MENNEK!!!! Ugyanúgy, mint a SOTE diplomával! Szóval köpködhetsz itt a vidéki orvosikra, hogy milyen nagyon rohadt könnyűek, meg sz...r színvonalúak a naaaagy, nonplusultra SOTE-hoz képest, de addig az ott végzettek vígan mennek ki a SOTE-sokkal együtt a 10x-es fizetésért, te meg itthon verheted a melled valami kis kórházban 200 ezres fizetéssel a SOTE-diplomádra és szidhatod a sz...r vidékieket, akik külföldön sz...rrá keresik magukat... :)
2017. okt. 8. 10:57
 25/27 anonim ***** válasza:
47%
Jog nehezebb, én azt végeztem, több orvos ismerős meg is jegyezte egyetem alatt, illetve utána is, hogy mennyit kell tanulnom. Nem sokan végeznek 5 év alatt.
2021. márc. 20. 21:32
 26/27 anonim ***** válasza:
Előzőnek (21.32) igaza van. Bár mindkettő elég nehéz, de a jog talán szivatósabb.
2021. márc. 20. 22:28
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem mérhető objektíve a nehézség.

Egy jogásznak valószínű nehéz az orvosi, de fordítva is!

Butaság ennyire elfogultnak lenni, bármelyik irányban.

De, ha már ennyire azok egyesek az orvosi irányába, én is megjegyzek valamit, az egyetem utáni világból.

Egy jogász élete végéig tanul, az állandóan bővülő és változó jogrendszer okán.

A másik, hogy - orvos ismerős szerint is például - az orvostudomány előbb és nagyobb arányban lehet robotizálva, mint a jog!

Ellenben: emberi élethelyzetek alapos feltárása és főleg a mérlegelés, illetőleg a méltányos döntés(ek) mind-mind nem helyettesíthetők egy gép által.

Hiszen: IUS EST ARS BONI ET AEQUI.:)

De, ha kikapcsolom az elfogultságot, szerintem mindegyik a maga módján a legnehezebb, nem kell a vita.

2021. márc. 21. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!