Igaz az, hogy a jogi egyetem sokkal nehezebb az orvosinál?
Én jogász vagyok, és az orvosit nehezebbnek tartom, főleg azért, mert kémiából és fizikából nem voltam sosem jó. Ettől függetlenül a jog is nagyon nehéz, pl. az orvosok mellett mi is 6 tantárgyból államvizsgázunk (büntetőjog, polgári jog, alkotmány- és közig, jog, Európai Unió közjoga, nemzetközi magánjog), szakdolgozatot is kell írnunk, és 10 tárgyból kell szigorlatot tennünk. (római jog (ami NEM történeti tárgy!)magyar alkotmány- és jogtörténet, egyetemes állam-és jogtörténet, pénzügyi jog, nemzetközi jog, jog-és állambölcselet, jogi szaknyelv, polgári eljárásjog, büntető eljárásjog, munkajog) és ezek egyáltalán nem könnyű tárgyak, sőt!(doktori címet is többek közt emiatt kapunk.)Viszont az orvosi ettől függetlenül nehezebb, és alapjaiban más is. Egyébként a 3 legjobb jogi kar: ELTE,Pécs, Szeged. Ezek közül érdemes választani. Én magam Pécsen végeztem.
29/nő
Az Orvosi nyilván egy nagyon fontos szakma, és becsülöm az orvosokat/leendő orvosokat..
Jogra segg kell és iszonyat kitartás.. Véleményem szerint az igazi nagy koponyák az egyes műszaki szakokon vannak...(BME-ELTE, mérnökinfo, proginfo, mechatronika.) Nekik is nyilván iszonyat sokat kell tanulni, de ott igazán okos emberek vannak :D
10-es, és az ELTE-t meg a SOTE-t miért emelted ki? Talán a vidéki orvosikon nem kell annyit tanulni, mint a Semmelweisen?
Utolsó, te hülye vagy. Mi az, hogy "de ott igazán okos emberek vannak"? Mert az orvoskaron nem? Remélem, a gyereked majd orvosira megy, akkor megtudod. Nehogy már a kutatóorvosok, akik vakcinákat fejlesztenek ki, kutatják a rák, AIDS és más, gyógyíthatatlan betegségek gyógymódjait (és még lehetne sorolni a minimálinvazív beavatkozásokon át a lézeres műtétekig csomó mindent), ne legyenek olyan okosak, mint egy BME-s mérnök. Ez az "orvosin is sokat kell tanulni, de igazán okos emberek a BME mérnökire járnak, plusz nekik is sokat kell tanulni" demagóg duma undorító. Orvosok és mérnökök között is van olyan, akitől -szakmailag- a Jóisten mentsen meg, mert hiába magolt be mindent, nincs logikája, nem látja át. Jó orvos és jó mérnök is akkor lesz valaki, ha IGAZÁN OKOS EMBER. Ez nem szaktól függ. Orvosit és mérnökit is végeznek el hülye emberek. Elég eldobni egy követ, és eltalálsz egyet. De aki tényleg jó a szakmájában, az okos.
Azért érdekes, hogy "igazán okos embereknek" titulálsz mérnököket szemben orvosprofesszorokkal, ideg-, agy-, szívsebészekkel. Mert ők ugye nem "igazán okos emberek", mi? Mintha az orvosikon nem lennének okos emberek, azt minden jött-ment hülye elvégezné és jó orvos lenne.
Ne érts félre, nagyon okos emberek vannak a mérnökin is, de ne állítsd be úgy, mintha az orvosira hülyék járnának, és azt minden idióta elvégezné. Megnézném, hogy szigorlatozol le logika nélkül kórélettanból, élettanból vagy hogy érted meg a biokémiai folyamatokat. Rengeteget kell magolni az orvosin, de érteni is kell. Te vagy a mérnökök szégyene, ha tényleg úgy gondolod, ahogy írtad, és nem csak provokáció volt.
#13 félreértetted.. Az első sorban letisztáztam, hogy minden elismerésem az Orvosoké, és hálás vagyok aki orvosnak megy, azt, hogy az igazán okos emberek a BME-re járnak, tulajdonképp a joggal szemben írtam, mert a szememben azok az emberek nagy koponyák...
Talán rosszul fogalmaztam, talán te értetted félre.. Respect a jó orvosoknak.(Annyiból talán nem, hogy baszhatom, hogy milyen orvosokat képzünk, úgy sem itthon helyezkednek el[Amiért nem feltétlen hibáztathatom őket.])
13-as válaszoló!
Csak leírtam,hogy hova jártak egyetemre a nagyszüleim.Ennyi erővel írhattam volna a DOTE-t,a POTE-t is,de mivel nem oda jártak,ezért nem azt írtam le.Semmi hátsó szándék nem volt bennem,amikor leírtam és tisztába vagyok azzal,hogy mind a négy orvosi egyetem egyenértékű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!