Mennyire nehéz bekerülni a szegedi Deák Ferenc, illetve a Tömörkény István Gimnáziumokba? Tapasztalatok?
Szia!
Azt se tudom, hogy hol kezdjem...
Első kérdésre válaszolva nem nehéz bekerülni, de az attól is függ, hogy az adott szakra mennyien jelentkeznek. Én anno elcsesztem a felvételit (matekot is, magyart is) de mégis felvettek a Tömörkénybe. (Jegyeim inkább ötösök voltak mint négyesek) Szóval szerintem nem nehéz, mert ha nem is vagy nagyon elöl a rangsorban, úgy is esnek ki előtted emberek, ráadásul a Tömörkény nekem második helyen volt megjelölve nem is elsőn. A Deákba se nehezebb szerintem ha megvan egy közepes felvételi meg jók a jegyeid.
Spanyol szak a Tömörkényben nem rossz és nem is mondanám jónak, szóval ez a közép kategória. Talán azért nem mert a tanárok nem a legjobbak, de a Deáknak szerintem jobb a spanyolja. Szóval ha választanom kellene ebben a spanyol témában akkor inkább a Deák. Általánost csak a végére rakj biztonsági mentésképpen, mert legtöbbször nem a legértelmesebb kölköket vesznek fel oda, persze itt is vannak kivételek. Szóbeliről nagyon nem tudok mit nyilatkozni, tavaly voltam kisegítő diák az eligazításban, hogy kinek melyik terembe kell mennie, de a szóbeliztető tanárok általában rendesek.
Mindkét gimiben vegyes a tanári kar, van ilyen is-olyan is, de többség inkább rendes bár vannak nagyon szadisták a sulimban. Talán a Deák jobb tanárokban, viszont közösségben már szerintem nem.
Tömörkényben sokkal családiasabb jobb a hangulat, míg én a Deáknál azt látom, hogy nagyon "besznobosodnak" a diákok. Példa rá volt osztálytársam, akire alig ismerek rá, annyira rossz irányba változott. Én ahogy hallom pénzesebb szülők gyerekei járnak a Deákba és többször is lenézik a középréteget, de ez mondjuk melyik suliba nincs? (mondjuk az én osztályomban nem jellemző ez a magamutogatás)
Programokban a Deák jobb, de a Tömörkényben sokkal jobban osztják el a szüneteket. (hosszabb a tavaszi szünetünk mint a többi sulinak)
Jelenleg ennyi jutott eszembe, ha kérdésed van még nyugodtan írj!
Nagyon köszönöm a tartalmas választ. :D
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy nekem a hozott pontszámom 46 (ugye 7.,8. oszt.) és a felvételit megírom mondjuk a magyar 35 a matek 25 (valahogy így), a szóbelimnek mennyire kéne jól sikerülnie? Ezekkel a pontokkal lenne esélyem bekerülni?
hát sajnos, hiába kérdezem nem nagyon tud mondani mást, csak azt, hogy nézzem meg a honlapot..., és azért az nyilván más, persze sok mindent leír, de pl ilyeneket nem....
és ezért is nagyon köszönöm a választ:D
Háát mit is mondjak.... A magyar az még annyira nem sikerült rosszul, de a matek na hát az nagyon rossz lett
Nagyon nehéz volt szerintem...
A pontjaim kb. valahogy úgy vannak, hogy a matek 23-24 körül a magyar 35-38 körül (javítókulcs alapján)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!