Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyi előnyt jelent ha első...

Mennyi előnyt jelent ha első helyen jelöltem be egy Egyetemet?

Figyelt kérdés

Tehát az érdekelne, hogy ha pl. én elsőnek jelöltem be egy szakot de csak 320 pontom van, valaki meg másodiknak de neki pl. 330 pontja van, akkor nekem elsőbségem van vele szemben? Vagy ilyenkor egyformán vagyunk elbírálva?

Előre is köszi....

2010. máj. 4. 16:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nincs, ilyenkor van az, hogy imádkozz, hogy aki másodiknak jelölte meg azt a helyet azt felvegyék az elsőre.
2010. máj. 4. 16:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nincs semmilyen előnyöd. Érettségi előtt nálunk is terjengett ez a baromság...
2010. máj. 4. 16:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne? Kevesebb pontod van, és kész. Ha ő mást jelölt meg elsőként, és felvették oda, akkor szerencséd lehet.
2010. máj. 4. 16:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Nincs előnyöd, mert az iskoláknak csak a jelentkezési lapot küldik el, mindenkiét, aki megjelölte őket, de azt nem, h hanyadik helyen vannak annál a személynél.
2010. máj. 4. 16:34
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is hallottam ilyet tavaly, nem tudom honnan ered :S

A pontszám egy küszöb, ami alatt nem vesznek fel. Ezt pedig úgy határozzák meg, hogy figyelembe veszik azt, hogy kinek hová sikerült, tehát akinek 2. helyen van de mégis fölvették az elsőre, azt eleve be se kalkulálják a létszámba.

Ezért tart ilyen sokáig mire kiderülnek a pontok...

2010. máj. 4. 16:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Vegyük azt az esetet, hogy mindketten ugyanazt jelöltétek elsőnek. Ekkor tiszta sor, hogy ő előtted fog bekerülni, erre az esély 100%.

Most vegyük azt, hogy ő bejelölt valami mást elsőnek. Ekkor lehet, hogy felveszik oda, így nem fog téged "kitúrni", vagyis nem 100%, hogy lesz előtted valaki. Ennyi az "előnyöd", ami tehát nem pontszámítási, csak helyzeti.

Viszont ha őt nem vennék fel az első helyére, akkor ő kitúr téged (mindenképp előtted lesz), és ha téged emiatt nem vesznek fel, akkor te is mész a második helyedre, ahonnan kitúrod a 310 pontost.

2010. máj. 4. 16:40
 7/7 A kérdező kommentje:

Értem...

Köszönöm mindenkinek:)

2010. máj. 4. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!