Ha kicsapnak az egyetemről vizsgaidőszak végén, akkor ki kell fizetnem a most kapott csekket a tantárgy újrafelvételért?
Bár én nem vagyok jogász, de igénybe vettél egy szolgáltatást (megrendeltél egy vizsgát és el is mentél ha jól értem), és ennek az ellenértékét kell megfizetned, ami nem enyészik el amiatt, hogy a hallgatói jogviszony megszűnik.
Ugyanígy ha pl. munkabér elmaradása van egy cégnek az alkalmazott felé, annak a megfizetésére való kötelezettség nem szűnik meg, ha kirúgják az embert.
Az más kérdés, hogy nem biztos, hogy foglalkoznak vele, utánajárnak, lehet hogy be se hajtják stb.
Nálunk pl. előre kell kifizetni, tehát addig el sem veheted a már fizetős vizsgát, amíg be nem fizeted.
Utolsó, gondolom őnáluk is előre akarják kifizettetni, de túl előre, még fel se vette a bukott kredites tárgyat és már fizettetni akarnak.
Nem kell befizetned, ha megszűnik a hallgatói jogviszonyod, vagy ha passzívra mész második félévben akkor se. Ha viszont később mégis meggondolnád magad, akkor ki kell fizesd, mert nem tudod ezen az egyetemen folytatni a tanulmányaidat. Ha nem fizeted ki, akkor nem vehetsz fel tárgyakat, esetleg nem jelentkezhetsz vizsgákra, ha még van, de ha kiiratkozol, akkor utána nem tudják rajtad behajtani. Mivel nem veszed fel újra a tárgyat ezért nem tudják rajtad behajtani, mert az első felvételt az állam fizette neked. Azt nem kérhetik el, csak ha majd újra felveszed, de még nem vetted fel és nem is fogod valószínűleg.
4. vagyok
Én úgy értelmeztem a kérdést, hogy a már elhasznált és elbukott vizsgát, illetve tárgyat akarják kifizettetni. Ebben az esetben jogos.
De ha a jövőre nézve akarnak kifizettetni valamit, amit nem használt fel és nem is fog a kirúgás miatt (bár nem értem, hogy ilyen esetben miért számláznának ki neki bármit is), azt nyilván nem kell kifizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!