Csak szerintem reál tantárgy a nyelvtan?
Ha azt tekintjük humán területnek, ami az ember által létrehozott tevékenységekkel foglalkozik (pl. jog, irodalom), reálnak pedig azt, ami az embertől függetlenül is létezik, akkor:
-ha az állatvilágban található jelrendszerek tanulmányozását is nyelvtannak tekintjük -> a nyelvtan reál tárgy
-ha csak az emberi nyelvek vizsgálatát tekintjük nyelvtannak -> se nem reál, se nem humán
Nem reál, hiszen ember nélkül nem létezne emberi nyelv.
Nem humán, hiszen nem tudatosan alkottuk a nyelvünket, hanem egy evolúciós termék. Viszont formáljuk azt, szabályokat alkotunk, a nyelvtan pedig egy nyelv szabályaival foglalkozik, tehát inkább humánnak mondanám.
Kiírsz egy kérdést, de semmi érvet nem hozol fel amellett, hogy szerinted miért lenne reál.
Mondj valamit arról is, hogy te miért tartod annak, akkor könnyebben alátámaszthatjuk vagy megcáfolhatjuk a véleményedet.
Sajnálom, elfelejtkeztem erről a kérdésemről.
Ha azokat a tantárgyakat vennénk humánnak, amit az emberek alkottak meg, a matematika is humán tárgy lenne. Én inkább azokat a tárgyakat sorolom a reál alá, amiket érteni kell, és nem megtanulni. Nem tudom mi a pontos meghatározása, és mi alapján döntik el, de azt vettem észre, hogy a reál beállítottságú embereknek jobban megy a nyelvtan (ami elvileg "humán" tantárgy).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!