A kollukvium szóbeli vizsgát jelent?
A kollukvium szóbeli vizsgáz jelent? Vagy az írásbeli is az? (Nem vagyok még egyetemista,mielőtt valaki beszólna:D)
17L
" [link]
Hagyományosan "beszélgetés", tehát szóbeli vizsga. Én nem értem miért mondják páran, hogy lehet írásbeli is. A kollokvium szóbeli vizsga, az persze már máskérdés, hogy van jópár oktató, akik inkább ZH-t íratnak egy kollokviumos tárgynál is. Volt pár kollokviumos tölteléktárgyam, ezeket még azt oktató sem veszi komolyan ezért iratott egy könnyű ZH-t és viszlát. Viszont az összes tisztességes és fontos szaktárgyamnál a kollokvium kőkemény szóbeli vizsgát jelentett.
kollokvium vizsgát jelent a vizsgaidőszakban. Az oktató határozza meg, hogy ez írásbeli, vagy szóbeli legyen, esetleg mindkettő (írásbeli beugró szóbelire).
Vannak azonban olyan esetek, mikor nagyon sok hallgató van, és nem akarnak vizsgaidőszakban vizsgáztatni, nálunk alapszakon így volt, hogy szorgalmi időszakban írattak velünk egy zh-t majd a vizsgát is fel kellett venni és beírják rá a zh-n szerzett jegyet.
Amit te írtál az azt jelenti, hogy ha 1-es lett, vagy esetleg más vizsgái egyesnél jobbak lettek, de szeretné javítani, azt csak 2x teheti meg.
Egyébként minden intézménynek van HKR-je (Hallgató Követelemény Rendszer) / legalábbis nálunk így hívják/, ott meg tudja nézni.
Ja nem, félreértelmeztem.
2 tárgynál lehet kollokviumi jegyet javítani?
Nem tudom, nézzétek meg a HKR-ben.
(előző voltam)
Eredetileg lehet szóbelit jelentett, de ma már általánosabban vizsgának hívják (ahogy előttem is mondták). Meg kell nézni a saját egyetem szabályzatát. Hogy legyen valami konkrétum is, azt SZTE TVSZ:
"kollokvium: Az előadást lezáró, egy félév tananyagát a vizsgaidőszakban számon kérő vizsga, amely a
csak vizsgaként meghirdetett előadás esetén szorgalmi időszakban is letehető. Lehet szóbeli és írásbeli,
vagy gyakorlati, illetve ezek kombinációja. A kollokvium értékelése ötfokozatú érdemjeggyel történhet."
Ugyanitt a javítások is le vannak írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!