Egyetemen van meg szóbeli vizsga?
Az egyetemi élet első szabálya, hogy kérdezd a felsőbb éveseket.
De egyébként a szóbeli vizsga az egyetemi számonkérések máig előszeretettel alkalmazott fajtája.
Ha az van az adott vizsgához írva, hogy kollokvium, akkor az jó eséllyel szóbeli lesz. De az oktató előre szokta közölni a tárgykövetelményeket, általában a félév elején.
Ha arra gondolsz, hogy 60 ember mér sok egy szóbelire, akkor tévedsz.
Nálunk szinte minden vizsga szóbeli.
Amúgy nem monták el előadáson?
a létszám nem mérvadó, van, hogy egyszerre 5-6 embert behívnak és tényleg beszélgetnek, 5-10 perc alatt lemegy 5-6 ember, 60 ember 1-2 óra.
de van olyan, hogy a 60-100 ember beengedése a terembe, szétültetése, személyazonosság ellenőrzése, stb tovább tart, mint maga z írásbeli vizsga, ami csak egy kresz-teszt típusú tesztlap.
elvileg a tanár elmondta, ha nem voltál ott, kérdezd meg a többieket.
1:
"Ha az van az adott vizsgához írva, hogy kollokvium, akkor az jó eséllyel szóbeli lesz. "
Annyira jó eséllyel, hogy minden vizsga kollokvium, tehát ugyanúgy lehet szóbeli vqgy írásbeli. De Neptunban biztosan ott van, hogy szóbeli vagy írásbeli.
Megneztem a Neptunban, hogy a vizsgatipusnal oda van-e írva, de nincs, csak hogy kollokvium. Tanár nem mondta el, pedig bent voltam az összes órán, de egyik tanár semmilyen tárgynal nem mondott semmit, ezért gondoltam en hogy írásbeli mindegyik.
Felsobbevesektol annyit tudok, hogy az elso vizsgák mindig könnyebben es a vege fele nehezednek, de ezzel sem egyértelmű a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!