Nagyon furcsa egy targybol csak azert erettsegi vizsgat tenni mert erdekel, de nem biztos, hogy hasznositanam a felsooktatasi tanulmanyaim soran?
Mindigis "szemeztem" a katonai alapismeretek tantarggyal. (Azert tettem idezojelbe, hogy ne tunjek tiszteletlennek). Ket dolog volt az eletemben, amik irant mindigis nagy erdeklodes mutattam: a nyelvek es a katonasag. Tobb eve tanulmanyozom hatalmas a 20. szazadi haborukat es a veluk jaro diplomaciai, jogi, politikai es tarsadalmi jelensegeket.
Puszta onszorgalombol kulonbozo magyar, angol es nemet nyelvu forrasokbol minden letezo informaciot begyujtottem, rendszereztem es tanulmanyoztam, kulonos hangsulyt fektetve a kovetkezo esemenyekre:
-Abessziniai haboru
-2. Vilaghaboru, 3 nagy polc van tele csak a nyomtatott anyagokkal, majdhogynem napra pontosan lebontva
-A haboru utani pereken elhangzottak majdhogynem teljes egeszeben megvannak, kepekkel, a vadlottak multjaval
-Vietnami haboru
-Eszak-Korea kialakulasa, eszmerendszere
-A Keleti Blokk orszagainak politikai es tarsadalmi felepitese, torvenykezes, vegrehajtas, es annak hatasai
-1972 muncheni tuszdrama, annak aldozatai, es az ahoz vezeto esemenyek(ami megint egy nagy anyagresz, mivel az izraeli-palesztin ellenteten kivul mas resztvevo orszagok akkori helyzetet is reszletesen felmertem)
-1973-as olajvalsag
-Az irani forradalom
-Rendszervaltas
-Roman forradalom
-Obolhaboru
-Delszlav haboru
A Magyar Honvedseg felepitesen kivul, a amerikai, az irani, az indiai, az izraeli, a japan, a kinai hadsereg felepites, mukodese es tortenelme erdekel.
A interneten gyujtott anyagokat folyamatosan bovitem, e mellett megszamlalhatatlan mennyisegu szakirodalmat es eletrajzi konyvet olvastam el, es megannyi dokumentumfilmet neztem meg, akar tobbszor is.(szeretem figyelni a reszleteket, minden ujranezeskor talalok valamit).
Nem is hobbinak mondanam, sokkal inkabb szenvedelynek. Ugy gondolom, hogy egy nemes kihivas ele allitanam magam, ha kitunoen tudnam teljesiteni az emelt szintu kovetelmenyben feltuntetetteket. A kornyezetemben sokan fucsalljak, hogy nokent ilyen vonalon mozog az erdeklodesem. Mit gondoltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!